Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara și Energia Rovinari vor trage cortina peste etapa a 6-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
02.11.2012

 Liga Națională 

 Etapa a 6-a

 Sala Constantin Jude

 1-4   Fișa Meciului   3-2 

Timba Timișoara primește vizita Energiei Rovinari într-un meci programat a se desfășura la Sala Constantin Jude. Conform programării, sâmbătă (03.11), cu începere de la ora 20, această partidă va pune punct rundei a 6-a în sezonul regulat al Ligii Naționale.

Atât Timba cât și Energia au pierdut ultimele două partide disputate. Bănățenii au o singură victorie în acest sezon, obținută împotriva celeilalte nou-promovate, Farul Constanța. În schimb, Energia a început în forță, cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate în campionat, pentru ca apoi să piardă de două ori.

Interesant este faptul că Timba Timișoara va fi prima echipă care întâlnește echipele ce vin după seria de trei jocuri consecutive cu primele trei clasate la capătul precedentei ediții de campionat. Astfel, Energia este cea de-a 3-a echipă pe care bănățenii o întâlnesc în aceste circumstanțe. Precedentele două au fost BC Mureș și CSM București. Acest lucru se va perpetua până la încheierea sezonului regulat.

Ambele formații au nevoie de victorie. Trupa pregătită de către Bogdan Murărescu are mari probleme în a dezvolta un joc colectiv bine pus la punct. De asemenea, valoarea individuală a jucătorilor ce alcătuiesc lotul nu poate face din această echipe un permanent pericol pentru adversari. Însă, e limpede că pe termen scurt se pot întâmpla multe lucruri. Astfel, nimeni nu poate trata cu superficialitate un meci împotriva bănățenilor. Pe de altă parte, dacă adversarul vine pregătit, cu un scouting individual bine pus la punct, lucrurile devn extrem de dificile pentru 'urși'.

Energia Rovinari are deja două înfrângeri succesive și acest meci este obligatoriu de câștigat. Indiferent că vorbim despre bilanțul general, forma de moment respectiv statutul adversarului, gorjenii au neapărată nevoie de victorie în această partidă. De asemenea, gorjenii se află sub o oarecare presiune după prestația cel puțin palidă din precedentul meci.

Va fi primul meci oficial între aceste formații. Nu se anunță absențe de marcă în tabăra bănățeană, Murărescu urmând să aleagă din cei șapte străini. În schimb, Viorel Mocanu va absenta cu siguranță și e posibil ca și Darko Vujacic să rateze meciul de la Timișoara. De asemenea, Timba nu are nicio victorie pe teren propriu în actuala ediție de campionat.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă alcătuită din Mircea Șerban, Laszlo Bukuresti și Istvan Bertalan. Comisar din partea FR Baschet este Stelian Bănică.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!