Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba Timișoara se impune în fața Politehnicii Iași grație prestației din partea secundă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.04.2018

BC Timba Timișoara a obținut a treia victorie acasă în fața Politehnicii Iași în acest sezon. „Urșii” s-au impus cu 91-74, pe sferturi: 20-27, 17-22, 29-21 și 25-4.

Oaspeții au pus mari probleme cu apărarea în zonă în prima repriză și au marcat mult de la distanță. Timișorenii au reușit 26 de puncte pe contraatac în acest și au profitat de accidentarea lui Popa, din sfertul trei.

Dan Ionescu a început partida cu Boloni, Dumic, Reljic, Lazăr și Kandic. Căpitanul Constantin Amarghioalei i-a condus pe ieșeni și la acest meci, iar alături de el i-a avut în 5-ul de start pe Popa, Calenic, Nuna și Solopa. După un început echilibrat, ieșenii au avut un run de 9 puncte și scorul devenea 8-13. Aceștia au pus mari probleme cu apărarea în zonă, în timp ce defensiva „urșilor” a lăsat foarte multe culoare de pătrundere. Și procentajul reușitelor de la distanță a oaspeților a fost foarte bun în prima perioadă de joc. La prima pauză scorul era 20-27. Sfertul secund a continuat în același mod, iar ecartul a ajuns la 14 puncte pentru moldoveni. Kandic a marcat două triple la rând și a strâns scorul. La jumătatea partidei scorul a fost 37-49.

Gazdele s-au apropiat la 4 lungimi, dar ieșenii au dublat avantajul după coșul lui Popa. Jocul oaspeților a avut mult de suferit după ce jucătorul originar din Timișoara a ieșit accidentat în minutul 24. Acesta s-a luptat pentru o minge la mijlocul terenului, în apropiere de masa oficială, dar s-a accidentat la gleznă și a fost sancționat și cu antisportiv pentru că a oprit contra.  Reljic a redus ecartul la două puncte după ce a marcat două triple la rând. Scorul la ultima pauză a fost 66-70.

„Urșii” au deschis sfertul patru cu un run de 11 puncte și au trecut la conducere, 77-70. Ieșenii au marcat doar 4 puncte în ultima perioadă de joc, iar timișorenii s-au distanțat la 17 lungimi, câștigând cu 91-74. Poli Iași a fost din nou într-o formulă  de avarie. De la gazde nu au jucat Rotariu și Pierce. Timba a făcut diferența cu cele 26 de puncte marcate pe contraatac, față de 3 ale ieșenilor.

Damjan Kandic a fost coșgheterul partidei cu 26 de puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Timba s-au mai remarcat: Reljic cu 19 puncte, Lazăr 16 și Dumic 13.

Doi ieșeni au fost în double-double. Constantin Amarghioalei a încheiat partida cu 16 puncte și 11 recuperări, iar Vlad Solopa a avut 10 puncte și tot atâtea recuperări. Pentru Poli Iași au mai trecut de cota 10: Nuna 15 puncte, Popa 13 și Calenic 11.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!