Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba caută soluții pentru salvarea de la retrogradare

Eduard Popa

Eduard Popa
21.01.2018

timba timisoaratransferuri

BC Timba Timișoara are grave probleme de lot. La partida de sâmbătă, pierdută în compania celor de la Phoenix Galați, Timba a avut doar 8 baschetbaliști în total și doar 6 dintre ei au fost activi. Conducătorii Timbei au decis astfel să ia măsuri și au adus alți doi sârbi în echipă. Este vorba despre conducătorul de joc Filip Dumic și extrema Goran Ostojic.

Filip Dumic vine de la echipa de primă ligă bosniacă Mladost. Dumic a jucat în acest sezon 9 meciuri, cu medii de 9,9 puncte, 5,8 pase decisive și 2,3 recuperări. Stagiunea trecută a jucat în prima ligă din Serbia, la Sloga. Totodată, a mai trecut pe la echipele sârbe Borac, Vrsac, Konstantin și Tamis, dar și la echipa muntenegreană Jedinstvo.

De asemenea, Timba l-a înregimentat și pe Goran Ostojic. Extrema de 2m06 a jucat ultima oară la Politeknik, în Superliga Ucrainei, unde a avut medii de 3 puncte și 4,2 recuperări pe meci. Ostojic a început sezonul la Sloga, în prima ligă sârbă, unde a strâns în cinci partide 8,8 puncte și 5,6 recuperări. El a mai jucat la nivel profesionist în Slovacia, la Nitra.

Timba a fost una dintre cele mai active echipe din LNBM în privința transferurilor. Oficialii Timbei i-au readus pe Dejan Kovacevic și Pavle Reljic, l-au semnat pe americanul Andre Pierce, dar i-au pierdut pe Bogdan Popescu, Alon Sonenfeld, Thomas De Thaey, Mladen Pavloviv și John Florveus, conform situației care apare pe site-ul frb. Tiegbe Bamba și Branko Jereminov au dispărut la rândul lor din din lot. Potrivit regulamentului FRB, echipele din LNBM au dreptul să efectueze 6 transferuri până în 28 februarie. Timba mai are dreptul la două mutări, deoarece Kovacevic a venit la timișoreni din postura de jucător liber de contract.

După înfrângerea suferită la Galați, elevii lui Dan Ionescu au ajuns la 2 victorii și 12 înfrângeri. Etapa viitoare, Timba va căuta să obțină o victorie pe teren propriu, în compania lui Dinamo.

*foto: Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!