Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba primește vizita lui Dinamo într-un duel din subsolul clasamentului

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.11.2017

BC Timba Timișoara și CS Dinamo București se întâlnesc duminică de la ora 18:30 la sala Constantin Jude. Va fi un duel între ultimele două clasate, ambele cu câte 4 înfrângeri. Cele două sunt la un punct în spatele celor de la Politehnica Iași, care are un meci mai mult.

Timba vine după o vineri a despărțirilor de Bogdan Popescu și antrenorul Bogdan Murărescu. De meciul cu Dinamo se va ocupa Dan Ionescu, cel care asigură interimatul pe banca „urșilor”. Timișorenii au 6 străini, în timp ce Dinamo se bazează exclusiv pe jucători autohtoni în acest sezon, cu opt dintre aceștia sub 23 de ani. La galben-negri a plecat cel mai experimentat român din lot, astfel că rămâne de văzut cum va gestiona Ionescu regula românului în teren, cum va împărți minutele jucătorilor autohtoni rămași în lot.

Ghiță Balmuș a venit la Timba la finalul perioadei de pregătire chiar de la Dinamo. Acesta nu s-a înțeles cu antrenorul Eugen Ilie, astfel că a părăsit echipa din capitală. Fundașul originar din Arad nu a fost inclus în lotul de 12 pentru meciul din etapa precedentă, cu concitadina BC SCM, dar ar putea să profite de plecarea lui Popescu pentru a primi mai multe minute.

Se întâlnesc două formații cu o medie de peste 90 de puncte încasate pe meci, cu alb-roșii având cea mai slabă apărare din debutul campionatului, cu 96 de puncte/meci înscrise de adversari. „Urșii” au primit 90,5 puncte/partidă în cele 4 etape anterioare. Timișorenii stau mai bine în ofensivă, având 75 de puncte marcate/meci, față de 57 câte are Dinamo.

Thomas de Thaey are cea mai mare medie de puncte de la Timba, 14,3 ppg. Ionuț Zaharie este liderul lui Dinamo atât la puncte marcate (12,8/meci), cât și la recuperări și pase decisive. Bănățenii au de partea lor și rezultatele anterioare, cu 2 victorii în fața bucureștenilor în sezonul 2012-2013. A fost 100-70 în tur, la Timișoara, iar la retur „urșii” s-au impus cu 94-65.

Partida dintre BC Timba Timișoara și CS Dinamo București, din etapa a 5-a, este programată duminică de la ora 18:30 la sala Constantin Jude. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Olaru, Amalia Marchiș și Alexandru Ivan, supervizați de Viorel Constantinescu. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!