Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timba schimbă și pe bancă. Bogdan Murărescu nu va mai antrena echipa după 9 ani

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2017

Schimbările continuă la BC Timba Timișoara după startul slab din campionat și problemele interne. Bogdan Murărescu nu va mai antrena echipa după ce a fost 9 ani principal, iar Dan Ionescu va asigura interimatul. „Urșii” au anunțat schimbarea aproape de miezul nopții, după ce cu câteva ore înainte anunțau și despărțirea de Bogdan Popescu.

După derby-ul local cu BC SCM Timișoara, Bogdan Murărescu declara că există un cancer la echipă. „Urșii” nu au arătat foarte multe în ultimele două partide, rămânând datori în special la atitudine, pe lângă greșelile elementare din atac și găurile din apărare.

Ieri Timba anunța despărțirea de Bogdan Popescu, cel mai experimentat jucător autohton de la echipă. La câteva ore a apărut și anunțul despre schimbarea de pe banca tehnică.

„Astăzi se încheie o perioadă importantă în istoria echipei noastre. După nouă ani, Bogdan Murărescu a decis să renunțe la funcția de antrenor al BC Timba Timișoara, iar noi, cei care facem parte din familia Timba, îi mulțumim pentru toate bucuriile și emoțiile pe care le-am trăit împreună. Au fost nouă ani frumoși, dar relația dintre Timba și Bogdan Murărescu nu se oprește aici, pentru că Bogdan va rămâne alături de noi într-o funcție administrativă. Interimatul echipei va fi asigurat de Dan Ionescu. Muri, îți mulțumim!, este anunțul postat de club pe pagina oficială de facebook azi noapte, aproape de ora 0.

Bogdan Murărescu a fost pe banca celor de la Timba la cele două promovări reușite, prima în 2012 și a doua în vara acestui an. Cu el ca principal „urșii” s-au învârtit în jurul locului 12 în cele trei sezoane din Liga Națională. Cum numărul echipelor a tot scăzut, locul 12 în sezonul 2014-2015 a fost sinonim cu retrogradarea. În acest sezon galben-negri au un bilanț de 5 înfrângeri și o singură victorie în cele două competiții interne, cu o calificare în premieră la turneul final al Cupei României.

Dan Ionescu, cel care va asigura interimatul, a fost cooptat în staff-ul „urșilor” în timpul sezonului trecut. Acesta a fost primul antrenor din istoria Timbei, în sezonul 2006-2007, primul al echipei. Tehnicianul de 49 de ani a fost ultima dată în postura de principal la formația feminină BCM Danzio unde a avut două perioade, 2008-2011 și 2012-2014. Ultima experiență ca antrenor principal la băieți a avut-o la Vulturii Baia Mare, în sezonul 2007-2008, iar debutul ca antrenor principat l-a avut pe banca ELBEI Timișoara în 1999.

Următorul meci al Timbei este duminică de la ora 18:30 cu Dinamo București la sala Constantin Jude. Pe 10 noiembrie „urșii” vor juca la Sibiu după care urmează  pauza din campionat. 

Citește și: Bogdan Popescu nu mai este jucătorul Timbei

Bogdan Murărescu: „Există un cancer care roade de mult. Ori dispare cancerul, ori plec eu”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!