Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Timermanis preia șefia 'lunetiștilor'

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.02.2013

Foto: Răzvan Păsărică - rpressport.ro/

Schimbare la vârf în ierarhia 'lunetiștilor' în Liga Națională de baschet masculin. Letonul Ivars Timermanis a înscris trei coșuri de la distanță în înfrângerea lui CSU Ploiești, pe mâna lui U Mobitelco Cluj în etapa a 20-a din sezonul regulat.

Astfel, letonul a ajuns la un total de 49 reușite din afara semicercului în actuala ediție de campionat, prima pentru Timermanis în România. El a beneficiat de seara dificilă a lui Silviu Lupusavei la Timișoara, unde nu a reușit să arunce la coș împotriva defensivei agresive și înalte a adversarului. În aceste condiții jucătorul de la CSM Oradea rămâne la un total de 48 reușite în actualul sezon competițional și retrogradează pe locul al 2-lea.

Timermanis și Lupusavei se vor confrunta în cursul serii de vineri (08.02), la duelul campioanei în exercițiu cu liderul la zi al Ligii Naționale.

Podiumul celor mai buni marcatori de la distanță este completat de către Zlatko Jovanovic, autor a 46 de triple în 20 de meciuri disputate. Fundașul Timișoarei s-a separat de LeVar Seals grație victoriei cu CSM Oradea la care a contribuit inclusiv cu trei reușite din afara semicercului.

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe magyari :

    procentaj
    Parerea mea este ca ar trebui luat in considerare si procentajul. Poate a marcat multe cosuri de trei, dar un bun aruncator nu este cel care marcheaza mult, forteaza mult si echipa lui pierde, ci unul care are procentaj mai mare, este mai eficient. Am vazut cateva meciuri in care arunca fara jena, imediat ce primea mingea :)...

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe alexknicks :

    procentaje
    Timermanis este cel mai bun shooter de 3pct si dpdv al procentajului cu 47,6%, Lupusavei se situeaza pe locul 3 cu 47,1%, in timp ce Jovanovic ocupa pozitia a 17-a cu 38,3%

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde
  • realHQ :

    In plus
    ...letonul are si un meci mai putin disputat in campionat, asa incat numarul de cosuri de 3 per partida este si mai ridicat decat al celorlalti.

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Magyari
    Nu aruncă de nebun sau din egoism. Chiar asta e tema lui, mai ales că, dacă l-ai urmărit mai des, ai observat că e foarte rapid.

    cu 11 ani în urmă (06.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!