Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Timișoara poate rămâne cu o singură prim-divizionară de baschet

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.07.2018

Liga Națională de Baschet Feminin poate pierde formația care a încheiat pe locul 5 în ediția 2017-2018. SCM Timișoara este aproape să nu continue cu echipa feminină de baschet, după doar un an în primul eșalon. Clubul de pe Bega s-a confruntat cu mari probleme financiare în sezonul trecut, acumulând restanțe importante la toate secțiile.

Sport Club Municipal Timișoara a fost înființat spre finalul anului 2015 pentru a se putea continua finanțarea a trei prim-divizionare din orașul de pe Bega: BC Timișoara (baschet masculin), Politehnica Timișoara (handbal masculin) și Timișoara Saracens (rugby masculin). Dacă în acea vară la handbal s-a optat pentru precauție, la baschet s-a alcătuit un lot pentru cupe europene, dar înainte de startul campionatului s-au schimbat liniile. Secția de baschet masculin a primit acele decizii BAT și are datorii importante către jucătorii pe care i-a avut în pregătirea sezonului 2015-2016.

În 2016 a fost înființată, în grabă și fără un buget alocat la început de an, secția de baschet feminin a clubului municipalității timișorene. În acea vară BCM Danzio Timișoara (Tymes Politehnica) dispăruse din Liga Națională de Baschet Feminin.

A fost prima echipă luată de la 0 de noul club de pe Bega, iar conducerea spunea atunci că demonstrează că nu este misogină și face și secții feminine. Anul trecut a fost înființată și o secție de handbal feminin, care nu a reușit să promoveze. Acea secție de handbal este prima care se va desființa, conform tmsport.ro, dar și baschetul feminin are șanse mari să dispară dacă clubul nu va primi o rectificare importantă de buget din partea primăriei. În Timișoara sunt două mari „găuri negre”, compania de termoficare și cea de transport public, și probabil o mare parte din bugetul de la rectificare va merge acolo.

Revenind la echipa de baschet feminin de la SCM Timișoara, aceasta a început în 2016 cu junioare și localnice reactivate. În iarnă au adus și jucătoare cu experiență și au reactivat-o pe veterana Monika Brosovszky-Boriga, iar alb-violetele promovau după turneul pe care l-au găzduit.

A urmat debutul în Liga Națională, care ar putea rămâne singurul sezon în prima ligă al acestei formații, cel puțin pentru moment. Au fost aduse 5 străine, dar doar cele 3 americance au avut o contribuție importantă. Sezonul a fost marcat de întârzierile salariale de la tot SCM-ul, iar cea mai bună marcatoare, Conwright, a plecat în Rusia înainte de finalul sezonului regulat. Rămasă cu doar două straniere, echipa s-a regrupat și a ajuns în semifinalele Cupei României. CS SCM Timișoara a fost pe 7 la finalul ambelor faze ale sezonului regulat, a cedat cu 1-2 în sfertul cu CSM Satu Mare și a urcat pe 5 după ce s-a impus în jocurile pentru locurile 5-8.

După poziția din clasament în sezonul precedent, SCM Timișoara ar putea face parte din prima grupă valorică în prima fază a LNBF în sezonul următor. Tragerea la sorți pentru Liga Națională ar urma să aibă loc în 25 iulie, după ce inițial a fost anunțată pentru 14. Clubul timișorean a anunțat că la secția masculină urmează o reconstrucție, după ce antrenorul Tudor Costescu a plecat. Rămâne de văzut dacă se vor confirma previziunile sumbre despre desființarea echipei feminine de baschet sau aceasta va fi salvată momentan la rectificarea bugetară din această lună.

Reamintim că BC Timba Timișoara a anunțat în această săptămână că nu va participa în următoarea ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dacă nici echipa feminină de la SCM Timișoara nu va continua, BC SCM Timișoara va rămâne singura reprezentantă a orașului de pe Bega în primul eșalon, după un sezon în care au fost 3.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!