Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tinerele rezerve ale Clujului, productive împotriva Farului

Paul Olar

Paul Olar
19.11.2013

"U"-BT Mobitelco nu a întâmpinat probleme în fața echipei Farul Constanța și s-a impus cu scorul de 61-102. Deși combatantele trebuiau să se întâlnească la finalul turului, partida a avut loc luni în Arena de Baschet și a fost în permanență la discreția ardelenilor.

Precum era de așteptat, gruparea de la malul Mării Negre a oferit o replică modestă, iar Dorin Pintea și-a permis să ruleze întreg lotul. Astfel, fiecare dintre cei 11 sportivi trecuți pe foaia oficială de către clujeni a petrecut pe parchet peste 12 minute.

Cel mai productiv dintre tinerii componenți ai trupei din Transilvania a fost Nandor Kuti. Jucătorul în vârstă de 17 ani și-a trecut în cont 10 puncte (3/6 de la două puncte, 1/1 de la trei puncte și 1/2 de la libere) în cele 21:18 minute de încredere din partea antrenorului. Performanța baschetbalistului originar din Covasna s-a concretizat într-un indice al eficienței 15.

Alex Pop a bifat aproape 19 minute, perioadă în care s-a remarcat cu 2/2 din interiorul semicercului și 1/1 de la mare distanță, pentru un total de 7 puncte. Fundașul de 1.80 m a pasat decisiv în trei rânduri și a recuperat o minge, statisticile sale formând un indice de 13.

Prezent pe teren timp de 16:52 de minute, Mirel Dragoste nu a dezamăgit și a reușit 6 puncte (3/5 din acțiune), alături de 4 intercepții, 3 assist-uri și o recuperare. Încleștarea de ieri a reprezentat a doua apariție oficială a conducătorului de joc pe prima scenă a baschetului românesc, el realizând așadar cea mai bună prestație stagională.

După Nandor Kuti, cel mai multe minute le-a jucat Bogdan Pogăcean: 20:44. Extrema ce măsoară 1.98 a izbutit 2/4 din interiorul semicercului, 1/3 din spatele arcului de cerc, 5 recuperări (2 ofensive) și o pasă decisivă. "Pogă" a terminat disputa cu un indice al eficienței de 8, el evoluând și sâmbăta trecută împotriva celor de la BCM U Pitești.

În fine, Mario Lazăr a strâns în 20 de minute 7 recuperări și 4 puncte (2/3 din acțiune), pentru un indice de 7 în dreptul eficienței. 

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Bravo, baieti !
    Felicitari tinerilor jucatori clujeni si d-nului Pintea ca le-a acordat minute de joc generoase. Acestia sunt jucatori ce merita si trebuie promovati. In nici un caz ce prezinta Farul la care doar Geo Paun este un jucator cu reale calitati dar el a venit de la Timisoara. Cu putin noroc vreo 2 din cei prezentati in articol plus Paun chiar pot ajunge jucatori buni de divizia A. Mult noroc !!!

    cu 10 ani în urmă (20.11.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!