Stiri

Titlurile din LNB 3x3 merg din nou la București

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2019

A doua ediția a Ligii Naționale Baschet 3x3 s-a încheiat duminică seara în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. La feminin podiumul a fost acaparat de formații din capitală. Știința și-a apărat titlul după o finală cu Agronomia, iar Rapid a obținut bronzul. Dinamo Știința București a câștigat la masculin în prelungiri finala cu CSU Pitești, iar Athletic Constanța a fost pe trei.

Formațiile din capitală au câștigat titlurile și la ediția inaugurală a competiției, anul trecut. Atunci tot Știința câștiga la feminin, iar la masculin se impunea Rapid. În acest an jumătate din formațiile calificate în faza eliminatorie au fost din București.

Știința a venit în întrecerea feminină cu o formulă asemănătoare cu cea de la ediția trecută a turneului final. Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean și Gabriela Irimia (componente ale naționalei de 3x3) au câștigat ambele titluri. În acest an au avut-o alături pe Bianca Fota, după ce anul trecut au jucat cu Dora Ardelean.

La masculin Bogdan-Cezar Sandu și-a trecut în palmares al doilea titlu consecutiv în LNB 3x3. La această ediție a jucat pentru Dinamo Știința București, avându-i alături pe Baris Aktas (cu care a jucat în naționala masculină de 3x3 în acest an), Leonard Filip și Andrei Grosu. Sandu câștiga titlul anul trecut în culorile Rapidului, alături de Alin Spahiu, Cătălin Bordei și Cătălin Vlaicu.

După ce sâmbătă s-au disputat meciurile din faza grupelor, duminică după-amiază a început faza eliminatorie a turneului final din acest an. Trei din cele patru sferturi au fost destul de dezechilibrate atât la feminin, cât și la masculin.

În întrecerea feminină Agronomia București a obținut cea mai clară victorie în sferturi, 22-2 cu CSU Oradea, Știința București a trecut de CSM Târgu Mureș cu 21-7, iar FCC Baschet Arad a învins CSM Satu Mare cu 21-11. Cel mai echilibrat sfert a fost cel bucureștean dintre Rapid și Sportul Studențesc, încheiat cu 16-9.

La masculin Dinamo Știința a câștigat la cea mai mare diferență în sferturi, 21-7 cu U-BT Cluj-Napoca. Athletic Constanța a trecut de Agronomia București cu 21-11, iar CSU Pitești a învins CSM Galați cu 21-12. CSM București a trecut de Rapid în cel mai strâns sfert, câștigând cu 12-11.

În semifinalele feminine Știința a trecut de Rapid cu 15-5, iar Agronomia câștiga cu 17-11 cu FCC Baschet Arad. Lupta pentru bronz între Rapid București (Ana-Maria Cuatu, Florina Diaconu, Alexandra Lupusavei și Gabriela Vlad) și FCC Baschet Arad (Adela Mercea, Anamaria Ciotir, Rita Bartok și Diana Spinean) s-a decis la un singur punct. Diaconu a înscris coșul victoriei pentru alb-vișinii cu câteva secunde înainte de final.

Pentru titlu au jucat Știința (Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean, Gabriela Irimia și Bianca Fota) și Agronomia București (Alexandra Chițanu, Anca Șipoș, Georgiana Plăvițu și Claudia Ușurelu). A fost un meci echilibrat în primele minute, cu cele două echipe alternând la conducere. Știința s-a dus la +3 în minutul opt și s-a impus la final cu 14-11, câștigând al doilea titlu în LNB 3x3 în tot atâtea ediții.

În semifinalele băieților Dinamo Știința a trecut de Athletic Constanța cu 20-17, iar CSU Pitești s-a calificat după 22-16 cu CSM București. În finala mică a băieților s-au întâlnit Athletic Constanța (Virgil Stănescu, Alin Andrieș, Adrian Trandafir și Cezar Bărăgău) și CSM București (Vlad Dumitrescu, Daniel Buruiană, Sergiu Souca și Vladimir Biasutti). Constănțenii au obținut bronzul după ce s-au impus cu 18-10.

Pentru titlul de la masculin s-au confruntat Dinamo Știința București (Bogdan Sandu, Andrei Grosu, Baris Aktas și Leonard Filip) și CSU Pitești (Bogdan Stăncuț, Adrian Blidaru, Cezar Stănescu și Szabolcs Santa). Au fost două întreruperi după momente tensionate, în minutele 3 și 5. Dinamo Știința s-a distanțat la trei puncte, dar piteștenii au răspuns cu 5 puncte la rând pentru 9-11. Alb-roșii au egalat la 12 și au trecut la cunducere cu 14-12. Piteștenii au revenit în față după coșul lui Santa și Aktas a egalat, trimițând jocul în prelungiri. Tot el a marcat din spatele semicercului și a dus titlul la formația bucureșteană.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate