Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Titus Nicoară: „Cred că putem fi surpriza plăcută a acestui sezon”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.07.2017

Titus Nicoară va evolua începând cu sezonul 2017-2018 în echipamentul celor de la BCM U Pitești, după ce în stagiunea anterioară a îmbrăcat echipamentul roș-albastru al celor de la CSM CSU Oradea. Orădean la origine, Nicoară a vorbit despre mutarea sa în Trivale, spunând că o nouă colaborare cu tehnicianul Hristu Șapera a fost un factor decisiv în alegerea sa. 

„Acest transfer îl văd, în primul rând, ca pe o mare provocare. Am ales BCM U Pitești pentru faptul că am mai lucrat cu Hristu Șapera la Steaua. Știu că își dorește foarte mult să facă performanță și, în același timp, mă cunoaște foarte bine ca jucător și persoană. Sunt convins că dacă reușim să fim un grup unit putem reuși rezultate importante anul acesta. Deocamdată, lotul de jucători nu este complet, așa că este greu să îmi fac o părere, dar cred că putem fi surpriza plăcută a acestui sezon. Depinde cât de repede reușim să formăm o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Cred că va fi un sezon dificil, iar echipele care nu vor avea fluctuații de formă prea mari vor ieși învingătoare la final. Cred că nivelul competiției în general va fi mai ridicat decât sezonul trecut”, a punctat Titus într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului din Pitești. 

În sezonul precedent Titus Nicoară a jucat 31 de meciuri în LNBM pentru Oradea și a avut medii pe meci de 8.0 recuperări, 5.1 recuperări și 0.9 pase decisive. Pe lângă CSM CSU Oradea, Nicoară a mai evoluat la Gaz Metan Mediaș și Steaua CSM EximBank. De asemenea, a petrecut două sezoane și în Austria la Arkadia Traiskirchen. Titus Nicoară este component al echipei naționalei și a evoluat sub tricolor la toate nivelele de vârstă. El se află acum în lotul României care se pregătește pentru EuroBasket 2017.

Toate cifrele acumulate de Titus Nicoară în întrecerile interne din 2009 și până în prezent pot fi consultate AICI

*Foto: Răzvan Păsărică @sportpictures.eu

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Serios pentru Șapera ai mers sau pentru bani?La ce petarda ai fost era și normal să primești o micșorare.Dute că mare lucru nu faci nici la Pitești.Prefer unu de 18 ani care macar îsi dorește decât unu care trăiește dupa acel titlu de vice-campion când da ai făcut un sezon super

    cu 6 ani în urmă (21.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Si cand o sa va bata Nicoara, urat o sa fie. Te-ai gandit ca nu s-a inteles cu Achim? De unde stii de bani?

      cu 6 ani în urmă (21.07.2017)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      "Si cand o sa va bata Nicoara..."
      Da, poate va aduce si campionatul in Pitesti daca e.

      cu 6 ani în urmă (23.07.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @andrac
      Nu e nici o problema daca ne bate Pitestiul cu Titus pe teren. Pt Achim era un jucator important, dovada ca a inceput titular majoritatea intalnirilor. Problema a fost ca prestatia lui Titus nu i-a adus suficiente minute, desi era singurul jucator de pozitia 4 (cu exceptia lui Lucic, dar acesta nu a fost pe banca la multe meciuri).
      Cand s-a tras linie au fost nemultumiri in ambele parti : Titus pt ca nu a primit minute suficiente, clubul pt ca jucatorul nu a performant desi avea printre cele mai mari salarii. Achim l-ar fi vrut in continuare la echipa pt ca e totusi un jucator roman foarte bun, pe care nu il poti inlocui cu alt roman. Clubul insa nu a fost de acord sa continue cu acelasi salar, tinand cont de prestatia din sezonul anterior. Existand oferta Pitestiului, s-au despartit de comun acord. Mie imi pare rau de Titus, pt ca e un jucator inteligent , care are stiinta jocului. Problema e ca pare a nu-si mai da interesul pe teren, nu mai e sufletist. E si proaspat tatic si poate e cu mintea mai mult la familie. Baschetul de la noi a inceput sa fie tot mai dinamic, ai nevoie de viteza de reactie, nu mai e suficienta pozitionarea sub cos (la care Titus exceleaza). Eu sper ca transferul la Pitesti sa-i priasca si sa fie din nou cel mai bun roman din campionat (dupa plecarea lui Vlad).

      cu 6 ani în urmă (25.07.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!