Stiri Acvile

Toate deciziile ultimului Birou Federal

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.01.2017

Ultima ședintă a Biroului Federal, prima din 2017, a avut loc la sediul Federației Române de Baschet, luni, 16 ianaurie 2017. În cadrul ședinței au participat 10 membri ai BF, respectiv juristul FRB, Doru Toma, în calitate de invitat. 

Biroul Federal a aprobat o serie de decizii odată cu această ședință pe care le prezentăm în întregime:

1. Se aproba cu majoritate de voturi propunerile Colegiului Central de Antrenori pentru antrenorii principali ai Loturilor Nationale de juniori, dupa cum urmeaza:
U16 F - Madalin Piperea;
U18 F - Catalin Tanase;
U 20 F - Dan Calancea;
U16 M - Alexandru Olteanu;
U 18 M - Milan Sokic;
U 20 M - Tudor Costescu.
Urmeaza ca antrenorii principali sa-si aleaga ceilalti colaboratori din colectivul tehnic;

2. Se aproba cu unanimitate de voturi ca editia 2017 a Ligii Nationale de Babybaschet si Minibaschet sa fie organizata de FRB in colaborare cu  Primaria Mangalia, in orasul Mangalia;

3. Se aproba cu unanimitate de voturi propunerea Secretarului General al FR Baschet, dl Dan Berceanu, ca Adunarea Generala Ordinara a FRB sa fie programata in data de 07.04.2017, ora 10, la sediul FRB, avand urmatoarea ordine de zi:
1. Raportul de activitate pe anul 2016;
2. Bilantul financiar-contabil pe 2016;
3. Raportul Comisiei de Cenzori pe anul 2016;
4. Planul anual de activitate 2017;
5. Bugetul de venituri si cheltuieli pe 2017;
6. Afilieri definitive si dezafilieri;
7. Completarea Biroului Federal urmare a demisiei d-lui Dan Moraru;
8. Diverse;

4. Dupa prezentarea Raportului Comisiei FRB, care a participat la discutiile cu reprezentantii Primariei Targoviste si CSM Targoviste, BF a ascultat si prezentarea reprezentantilor CSM Targoviste referitoare la acest caz. In urma discutiilor, se aproba cu unanimitate de voturi urmatoarea decizie in cazul CSM Targoviste:
- incepand cu 16.01.2017, in baza prevederilor punctului 4 din Decizia de BF din 30.01.2015, FRB va bloca transferurile interne si internationale ale CSM Targoviste. Prezenta sanctiune poate fi ridicata astfel:
- dupa achitarea amenzii de 10.000 franci elvetieni de la FIBA  vor fi deblocate transferurile jucatoarelor romance din campionatele interne;
- dupa indeplinirea cumulativa a urmatoarelor criterii: achitarea unui cuantum de 50% din sumele stabilite prin deciziile BAT din 2013 si prezentarea unui angajament de plata convenit cu reclamantii din cazurile 0383/2013 si 0468/2013, transferurile internationale vor fi deblocate;
Cererile de transfer ale jucatoarelor romance, inregistrate la FRB pana la data de 16.01.2017, vor fi operate dupa achitarea amenzii de 10.000 franci elvetieni de la FIBA.
In cazul in care pana la data limita de inscriere in sezonul competitional 2017-2018, CSM Targoviste nu va face dovada indeplinirii cumulative a condi?iilor impuse de catre BF prin prezenta decizie, FRB nu va inscrie echipa in LNB.

5. Se aproba in unanimitate afilierea provizorie a „Asociatiei Club Sportiv Navodari”;

6. Se aproba cu unanimitate de voturi cuantumul baremului „judecatorului unic” la turneele finale ale Cupei Romaniei, F8, masculin si feminin, in valoare de 216 lei brut pe joc;

7. Se aproba cu unanimitate de voturi inceperea demersurilor pentru infiintarea centrelor nationale de juniori (parteneriate intre FRB si cluburile doritoare) in mai multe orase din tara, conform criteriilor de finantare ale MTS, COSR si MECS;

8. Se aproba cu unanimitate de voturi noua componenta a CCCLT: presedinte - Mihai Aldea; vicepresedinte - Constantin Ioan; membrii - Adrian Cuvatov, Cristina Anutei, la care se adauga prin rotatie unul din angajatii „Departamentului Competitii” al FRB;

9. Urmare a deciziei BF anterior, in cazul ABC Laguna, CCCLT a solicitat punctul de vedere al partilor, a reanalizat cazul si isi mentine decizia initiala, amenda 1.000 de lei pentru ABC Laguna. BF reanalizeaza cazul si aproba cu unanimitate urmatoarele:
 - conform RGOC, art. 23.22, lit.a, se sanctioneaza ABC Laguna Bucuresti cu amenda de 500 lei;
 -conform RGOC, art. 12.3, privind ”Protejarea imaginii jocului de baschet, a FRB, a propriului club si a adversarilor”, CSS 4 Bucuresti se sanctioneaza cu amenda de 500 lei, deoarece, conform RGOC, art. 12.4, acesta raspunde in solidar cu antrenorul Alexandru VASILE, persoana care a produs incidentul.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!