Stiri Acvile

Tomas Satoransky: „Despre România nu știu nimic, doar că evoluează pe teren propriu, iar ăsta e clar un avantaj”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.02.2017

Reprezentativa României de baschet masculin va debuta la EuroBasket 2017 împotriva unui adversar foarte incomod, cu jucători importanți prin cele mai puternice campionate ale lumii. Băieții pregătiți de Marcel Țenter vor întâlni în prima etapă a grupei de la Cluj-Napoca într-o zi de vineri, 1 septembrie, reprezentativa similară a Cehiei

Cehia, pe locul 42 în ierarhia FIBA, va sosi la Cluj-Napoca cu gânduri mari și obiective pe măsură, asta după ce la ultima ediției a Campionatului European a izbutit cea mai notabilă performanță din istoria sa și anume clasarea pe locul 7 la finele turneului. Cehii vor putea aduce în Polivalenta de sub Feleac nume sonore precum Blake Schilb (Galatasaray), Jan Vesely (Fenerbahce) și desigur Tomas Satoransky (Washington Wizards)

La cei 25 de ani ai săi fundașul Tomas Satoransky și-a făcut deja un nume în baschetul mondial cu prestații de excepție în echipamentul echipei naționale, a celor de la Barcelona, iar acum în NBA la Washington Wizards. Foarte probabil fanii sportului cu mingea la coș care vor fi prezenți la Cluj-Napoca în perioada 1-7 septembrie 2017 vor avea ocazia să-l vadă la treabă pe „fiul preferat al Pragăi”. Acesta a acordat și un scurt interviu celor de la FIBA pe tema echipei naționale și participarea la EuroBasket 2017. 

„Nu e chiar cea mai grea. E o grupă interesantă, dar niciodată nu poți știi ce se poate întâmpla. Fiecare meci va fi o adevărată bătălie, fiecare echipă va încerca să joace la cel mai bun nivel. Spania, știe toată lumea, e favorită. Croația e imprevizibilă, niciodată nu știi dacă joacă senzațional sau dezamăgitor. Ungaria și Muntenegru au echipe bune, iar despre România nu știu nimic, doar că evoluează pe teren propriu, iar ăsta e clar un avantaj. Am spus-o mereu: la o astfel de competiție contează foarte mult cum debutezi. Dacă începi bine, capeți mai multă încredere. Spre exemplu, la ediția precedentă noi am învins Estonia la aproape 30 de puncte, în meciul inaugural, iar lucrul ăsta ne-a dat încredere mare și pentru restul competiției. 

Prezența la EuroBasket, da, este un obiectiv personal pentru mine. Pe lângă faptul că vorbim despre o competiție de top, a fost mereu înălțător să poți juca pentru echipa națională, să îți reprezinți țara. Pentru unii jucători mai în vârstă, e foarte probabil să fie ultima experiență alături de echipa națională. De aceea, și ei, și noi, dorim să facem un turneu final foarte bun. Dorim să menținem ritmul bun, trendul bun pe care echipa noastră se află în ultimii ani. Dorim să arătăm tuturor că baschetul din Cehia e pe un drum bun și continuă să se dezvolte”, a explicat cehul.

În acest sezon de NBA, Tomas Satoransky are în echipamentul celor de la Wizards medii de 3.0 puncte pe meci, 1.7 recuperări, 1.9 pase decisive, totul în 14.2 minute petrecute în medie pe suprafața de joc. 

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 1-7 septembrie 2017 Grupa C a EuroBasket 2017, grupă în care România va avea adversari dificili precum Cehia, Croația, Spania, Ungaria și Muntenegru. 

*Foto: Zimbo

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!