Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tony Easley va juca pentru Fortitudo Agrigento în sezonul 2019-2020

David Istrate

David Istrate
24.07.2019

Tony Easley va juca pentru Fortitudo Agrigento în sezonul 2019-2020

În cursul acestei zile (24.07), Tony Easley a anunțat pe mai multe rețele de socializare că a semnat cu Fortitudo Agrigento, o formație din a doua ligă italiană. Așadar, baschetbalistul de 32 de ani devine cel de-al 4-lea străin care pleacă de la U-BT Cluj-Napoca, după Jason Washburn, Kyndall Dykes și Stanimir Marinov.

Tony Easley a fost anunțat de U-BT Cluj-Napoca în 14 august 2018, acesta venind din Italia, de la Treviglio. Sportivul american a fost considerat un adevărat globetrotter, după ce, în cariera sa, mai evoluase la: Polonia Varsavia, Fulgor L. Forli, Dinamo Sassari, Umana Reyer Venezia, Juvecaserta, Ironi Ness Ziona, Pistoia Basket, Denizli, Joensuun Kataja, Eurobasket Roma și Tigers Tubingen.

La Cluj-Napoca, Tony Easley a început pe poziția 5, pe care a împărțit-o cu Jason Washburn, însă, după venirea lui Nana Foulland, acesta a fost mutat pe poziția 4. În 33 de partide în care a purtat maioul alb-negru, baschetbalistul ce a absolvit Murray State University a strâns următoarele cifre: 8.2 puncte, 4.2 recuperări și 9.6 la eficiență.

Cea mai bună prestație a lui Tony Easley în România a avut loc într-un joc disputat de U-BT Cluj-Napoca pe terenul lui CS Dinamo Știința București. Atunci, pivotul de 2.06m reușea un double-double impresonant: 20 de puncte, 11 recuperări, 4 pase decisive. De asemenea, un alt moment important ce îl leagă pe Tony Easley de țara noastră este nașterea fiului său, Ezekiel, într-o noapte în care era programată o confruntare cu CSM CSU Oradea.

Așadar, după un sezon petrecut în Liga Națională, Tony Easley se întoarce în Italia, acolo unde a mai evoluat pentru încă șapte echipe. Fortitudo Agrigento joacă în liga a doua italiană, iar anul trecut a terminat pe locul al 10-lea. În ciuda acestui fapt, baschetbalistul originar din Statele Unite se arată încântat de această oportunitate.

Am fost binecuvântat cu oportunitatea de a-mi continua cariera baschetbalistică profesionistă. Sunt fericit să anunț că mă voi îndrepta spre Italia pentru al 10-lea sezon al carierei. Sunt entuziasmat să încep acest nou capitol cu Fortitudo Agrigento. Familia mea și cu mine de-abia așteptăm să vă vedem!”

În urma acestui anunț, se confirmă din ce în ce mai mult zvonurile care susțineau că U-BT Cluj-Napoca va schimba întregul lot de străini în această vară.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!