Stiri Vulturi

Toon Van Helfteren: „Românii au jucat foarte bine, ne-au forțat la 21 de mingi pierdute”

Andreea  Vlase

Andreea Vlase
27.11.2017

Olanda a fost învinsă cu 75-68 duminică, la Cluj, în grupa D a calificărilor pentru Campionatul Mondial. Antrenorul Toon Van Helfteren a recunoscut că în anumite momente părea că diferența de scor va fi mult mai mare în favoarea României. Tehnicianul olandez nu a avut probleme în alcătuirea lotului și a avut la dispoziție jucătorii care au evoluat și în precalificări.

„Felicitări gazdelor, au jucat foarte bine. La final, mă bucur că înfrângerea a fost doar la 7 puncte. Mult timp a părut că înfrângerea va fi mult mai mare, la mai multe puncte. Românii au jucat foarte bine, ne-au forțat la 21 de mingi pierdute. A făcut o diferență enormă în acest meci.

A fost total diferit față de ce s-a întâmplat vineri, acum două zile. Nu am fost pregătiți să jucăm, nu la fel de agresivi ca acum 2 zile. România a folosit foarte bine asta în avantajul ei. Oboseala nu ar fi trebuit să fie un factor. Și România a jucat acum 2 zile. Nu o să folosesc asta ca și scuză. Nu vorbesc de oboseală. Și noi, și România am călătorit, dar ei au fost pregătiți azi, a fost vorba de mentalitate”, a declarat Toon Van Helfteren la conferința de după meci.

 Olandezii au comis 21 de turnovers, iar tricolorii au înscris 28 de puncte după acele mingi pierdute.

Antrenorul batavilor a vorbit și despre situația în grupă, cu Italia având 2 victorii, iar Croația, 2 înfrângeri.

„Croația este într-o situație dificilă. Italia are 2 victorii. Va fi foarte greu până la final. Poți avea o grupă unde echipele se bat fiecare pe fiecare sau grupe cu 2, 3 echipe mai bune. Mă aștept la Croația să revină. Sunt 4 echipe care se pot bate între ele. Este foarte important să câștigi acasă. Asta am făcut vineri și asta a făcut România în această seară. Echipa română a jucat foarte bine, cu mulți jucători tineri, noi. Am comparat această echipă cu cea care a fost la european. Sunt multe fețe noi, jucători tineri, trebuie să le dăm credit, au jucat foarte bine.

Nu a fost greu să conving jucătorii să vină. Noi suntem într-o situație bună. Jucătorii au vrut să joace, erau pregătiți, au vrut să vină. Faptul că nu avem jucători în Euroligă sau NBA a ajutat. Dacă ne uităm la echipe precum Croația, au lipsit mulți jucători, nouă nu. Toată lumea care a jucat acum 3 luni, în precalificări, a vrut să se întoarcă și să facă parte din program”, a mai spus Toon Van Helfteren. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!