Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Transfer surpriză făcut de CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
09.01.2018

kariniauskas csm csu oradea

CSM CSU Oradea a găsit un înlocuitor pentru conducătorii de joc la care a renunţat în ultima lună. Astfel, orădenii l-au adus în locul lui Obie Trotter şi Pedja Stamenkovic pe lituanianul Vaidas Kariniauskas, se arată pe site-ul oficial al clubului orădean.

Baschetbalistul originar din Lituania va semna un contract cu valabilitate pentru actualul sezon competițional. Cele două parți au un acord de principiu, urmând ca actele să fie parafate în momentul ajungerii jucătorului la Oradea.

Născut pe 16 noiembrie 1993, înalt de 1.97 metri, cântărind 92 kilograme, Kariniauskas este fundaș. El sosește de la U-BT Cluj-Napoca, formație alături de care a cucerit Cupa României și Liga Națională în sezonul 2016/17.

Kariniauskas a ajuns la Cluj-Napoca la debutul lunii februarie și s-a dovedit extrem de util după accidentarea lui Aleksandar Rasic în semifinala cu Oradea. Lituanianul a avut prestații solide în stagiunea precedentă. În 17 meciuri a avut medii de 6.8 puncte, 2.1 recuperări și 3.9 pase decisive, devenind campion al României alături de U-BT Cluj.

Kariniauskas a debutat în baschetul mare la Zalgiris Kaunas, alături de care a câştigat titlul în Lituania şi a jucat în Euroligă. Totodată, Vaidas a mai jucat la nivel profesionist în Grecia şi Italia.

În acest sezon Kariniauskas a strâns medii de 5,1 puncte și 2,7 recuperări pe întâlnire în 11 întâlniri. Vaidas a avut procentaje de 60% la aruncările de două puncte și 47% la linia de pedeapsă. De asemenea, el a jucat șapte meciuri în FIBA Europe Cup, având medii statistice de 7.9 puncte, 2.9 pase decisive și 1.4 recuperări cu 0.9 intercepții pentru 7.4 la eficiență în 18.5 minute pe partidă.

*foto: sportpictures.eu

37 comentarii la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Take2 :

    Nu
    Am o vaga impresie că o să joace mai bine la Oradea...din păcate pt noi:(

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    A venit la Cluj ca un jucator deosebit de interesant cu un CV foarte bun. Vom vedea in cele ce urmeaza daca problema a fost Silvasan sau doar a dezamagit. Incepem sa aratam din nou, ca lot, ca o echipa de titlu. Mai ramane sa fim o echipa.

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Sfat ( gratuit)
      încercați să-i aduceți la Oradea pe Adamovici, Olah și Barnette: Impreună cu Pasalic și Kariniauscas aveți asigurată victoria contra lui U ! Era să uit de Mandache... Richards pare o bună achiziție, Gajovic începe să-și intre în mînă, Milosevic și Valeika sunt în formă. Ce ziceți ?

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      dosarele x
      Achim are o tactica secreta prin care vrea sa bata "U" cu jucatorii "refuzati" de Silva: asa prinde doi iepuri, ia si Campionatul si dovedeste ca stie lucra mai bine cu jucatorii deci e antrenor mai capabil! Succes "vrajitoare"!

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    ...nu prea mă încântă acest transfer, asta dacă nu cumva Achim a văzut altceva la el decât Silva (mă îndoiesc). Cifrele sunt modeste, dar rămâne de văzut cum se va integra în angrenajul echipei si câtă răbdare va avea Achim cu el.Silva n-a avut

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Achim
      Nici mie numi se pare o mare scofala acest transfer.
      Totusi, ceva ma face sa-i dau credit lu' Achim; nu-mi amintesc de vreun transfer intern nereusit.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Ce aruncă alții luăm noi.Nici o treaba nu are băiatu asta cu baschetu.L-am vazut la cluj in afara de trecut mingea dintr-o parte în alta nimic de la el.Nu o impresionat Trotter da îl regret având în vedere ce petardă o putut veni.

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Au mai fost din astia aruncati pe la noi, recte Barnette, Pasalic.

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      adrian.or
      Nici nu-si are rost comparatia asta. Barnette era cel mai bun jucator al clujenilor in acel moment, poti spune acelasi lucru despre Kariniauskas?

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Sa nu uităm Pasalic jucator de națională şi cand era la U ne-a ars mereu,Barnette totusi un jucător care mai fusese la U si jucase foarte bine plus jucase foarte bine şi în europa cu bulgarii de la Rilski parcă.Ei erau alt nivel.Asta e un treacă meargă da au mai fost deaştia la noi nu e prima dată.

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    Raspunde
  • zapacitu79 :

    :)
    Mda când joci la Kaunas și prinzi lotul Lituaniei clar ești varza ...

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Deaia i aşa bun că a venit rezervă la U şi dupa l-am luat noi că doar ne plac ăstia mediocrii.Daca era ceva de el,rămânea la el acasă sau mergea într-un campionat mai puternic,sau măcar la o echipa de joacă în BCL.

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • zapacitu79:

      :)
      Asta i din categoria dacă erau așa buni pasalic, Sakic, Zeno nu renunțau la campionatele din care veneau in romania... omul nu e scorer dar vede foarte bine jocul și a cam scos clujul din buda in semifinala cu oradea

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Dacă mă uit la jucatorii enumerați de tine ce salarii au în românia mă doare capu,plus vedete,plus totu,plus diferite bonusuri şi alte chestii.Eee acuma să nu uitam în meciul 5Pustozvonov a avut vreo 3 aruncări de 3 marcate din colț şi a jucat foarte bine să nu uităm Dykes a făcut slalom cum a vrut şi Achim a fost surprins de abordarea de început a lui Silvăşan fără pivot în teren.Si Kariniauskas a jucat bine atunci comparativ cu meciul 4,aici îți dau dreptate,dar un meci e totu în baschet din păcate

      cu 6 ani în urmă (09.01.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    baieti
    Kariniauskas nu i de aruncat...e inalt pt 1, destul de indemanatic, e are patrundere pe stanga, stangaci fiind, alearga bine. Down sizes nu are shoot de 3 si pare ca nu reactioneaza bine la presiune negativa, respectiv urlete. In orice caz, cred ca a fost luat ca rezerva pe 1-2 si cred ca din poz asta isi va face bine datoria.
    In plus, Achim are alta abordare, pare un pedagog mult mai bun ca Silva. Not least, Vaidas va vrea sa demonstreze ceva cuiva. Eu zic sa fiti mai increzatori. Mie mi a parut destul de rau de plecarea lui de la Cj...

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Foarte bun transferul. Nu a fost adus ca titular pt poziția 1 ci ca rezerva. Toate echipele au fundași mici si le va fi greu cu noi. În plus se apără foarte bine. Eu sunt sigur că Achim stie de ce l-a luat. Stiu și alții, dovada ca pe ultimii pași ai transferului cei de la Cluj au incercat sa blocheze transferul.

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Diplomatie
    @studentU

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Diplomatie
    Multumim pentru cuvintele frumoase. Cand pleaca watson si il luati pe stamenkovic in locul lui voi fi si eu diplomat. Promit! Pana atunci voi spune ca e cel mai prost transfer facut in ultimii ani de noi...fiindca l-ai vazut cat e de slab si totusi l-ai luat. Restu e poveste. Si eu care ma bucuram ca il schimbam pe trotter :)

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    studentU
    De acord,o achizitie buna pentru oradeni.In schimb asta cu un pedagog mai bun,hmmm...In ultima vreme si Achim mai calca in strachini,zic eu,din ce am vazut la televizor!

    cu 6 ani în urmă (09.01.2018) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Parteneri de antrenament!
    Nu are rost sa comentam venirea acestui lituanian. Nu ai ce sa comentezi totul e clar. Statistica nu minte. Sosso69 lauda pt ca este om din club. Fără doar și poate el știa încă de doua zile. Eu am mai zis dacă ai 3 Leo de 3 lei aduci. Dar sa nu fim ipocriti . Titlu??? E demult în vitrina Clujului. Pt locul 2 lupta este deschisa dar nu va văd înaintea Stelei.

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      3 lei
      3 lei

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      1. Sa faci un jucator ca asta ca fiind de 3 lei, esti cam fara obraz.
      2. Cu asta de 3 lei in teren, titular si marcand cosuri grele stelemeaua a patit ce a patit in finala. Asa ca sa ne revenim putin...

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Csm
      Nu sunt din club și nici apropiat clubului ci doar un suporter care merge meci de meci la sala și în pauze participă la multe discuții. Acolo aflu foarte multe, dar e adevarat ca nu toate se dovedesc a fi adevărate . Din acest motiv nu am zis nimic înainte de stire. Referitor la jucător eu zic ca timpul va vorbi. Repet, în mod sigur nu a fost adus ca titular, iar ca rezerva e un jucător bun. Un jucător care a fost in lotul Lituaniei acum 2 ani nu e un jucător de 3 lei!!!!

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Forța Steaua ?
      Păi dacă Forța Steaua e așa de sigur că titlul merge la Cluj, înseamnă că Steaua chiar vrea să-i facă de rîs pe jucătorii lui U și să-i lase să cîștige Campionatul. La ce joc arată Steaua, comparativ cu U, ar trebui să fie mai bine plătiți să piardă campionatul. Referitor la Vaidas aș paria că va avea randament mult mai bun la orice altă echipă și antrenor care apreciază jucătorii cu personalitate. Pasalic și Barnette au plecat tocmai cînd au arătat cea mai mare formă dar și personalitate in joc. ( Pasalic chiar a fost singurul jucător care și-a dat vița in meciurile cu Mureșul de acum două campionate). P.S. Vaidas va înscrie contra lui U , mai mult de 10 puncte ! Cine ține pariul ?

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @titiacs
      +15 venind de pe bancă...

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Rectificare.
    Nu mă refeream neapărat la valoarea jucătorului când am menționat ca dacă ai trei lei cumperi de trei lei. Dar corecți sa fim și sa recunoaștem cu toții Oradea care se pretinde a fi principala contracandidata la titlu aduce rezerva data afară de către rivala. Totusi nimeni nu sesizează acest aspect??? Ok înțeleg a fost adus sa fie rezerva lui Pasalic. De când Pasalic este un excelent jucător de poziția 1. Când el este un combo cu un shoot decent de la distanta, dar care este lipsit de eficienta în apărare și nici nu excelează la capitolul viziune în teren. Repet este un jucător decent peste media campionatului dar în atare condiții ce pretenții sa ai la titlu?!?!

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Pasalic fara viziune?Cam gresesti.La Aris a jucat sub comanda unui fost antrenor al nationalei elene daca nu ma insel si ala il juca 1 ca nu avea viziune si nu era bun ca si PG?Daca nici ala nu stie baschet......Hai sa vedem cum a jucat Csm vs Steaua cu Muha pe 1,cum a jucat sezonul trecut in europa cu Muha pe 1,foarte bine iti spun eu,exemplele pot continua.Si legat de aparare parerea mea este ca e agresiv,se apara bine si are rautatea benefica,desigur fiecare cu parerea lui.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      HaHa
      Pasalic e fara viziune?! :)) Ok, you made my day.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Miha Lapornik
    Vaidas ii un jucator bun, nu-i problema, dar ati vazut cum a jucat ieri in Belgia jucatorul care a venit sa-l inlocuiasca pe Vaidas ? La primul meci pentru U, la nici o saptamana de cand a venit la echipa...

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde
  • tzontzolino :

    ciudat
    Ciudat transfer. Un PG mai inalte de 1 85 e pagubos. Mai ales ca nu marcheaza de la distanta prea bine. Nu vad de ce ar fi greu pentru celelalte echipe pentru ca te aperi in afara ca PG, nu sub inel unde conteaza talia. Tocmai ca l-am vazut cum pierde usor duelurile de viteza din cauza inaltimii. Adica Martinic, Watson il vor nenoroci. Parea mai ok Trotter dar voi stiti. Pana la urma sa il vedem la treaba. La Cluj era si greu sa te impui. Un PG clasic nu aveti sa inteleg acum? Ca Mandache clar nu e .

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    csm
    Richard a jucat 1 si la Riga si in Germania. Probabil el va fi
    PG principal, cu Muha si Vaidas ca variante de rezerva.
    De acord ca noi luam ce nu mai vrea Clujul si ca Lapornik e peste Vaidas. Clujul tot timpul va schimba pe ceva foarte bun pt ca are un buget care ii permite. Clujul a renuntat la Muha si la Sean pt ca a vrut ceva mai bun. Noi i-am luat si au jucat extraordinar la noi.
    @forzaSteaua - si anul trecut Clujul avea titlul in vitrina de la inceputul campionatului si a avut nevoie de meci decisiv cu Oradea! Si acum 2 ani Clujul era favoriuta detasat si a pierdut. Eu unul vreau sa-i acord incredere lui Vaidas. Oricum daca revine Zeno in play-off, Vaidas va fi primul lasat in afara lotului.

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    Bine ai venit mai Vaida!
    Baiatul asta "arata" bine: educat corect la Zalgiris, talie inalta (vorbim despre baschet, iar aici talia conteaza!) varsta buna, forma fizica buna (risc scazut de accidentare...) putem spune ca Achim a ales corect! Banuim ca si el isi doreste sa joace, asa ca noi vrem sa-l vedem in primul meci de acasa! Atunci o sa stim cum stam in realitate!

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • tzontzolino:

      talie PG
      Asta cu talia te contrazic. Ca PG trebuie sa fii agil, iar la mai mult de 175-185 nu ai cum fizic. (vorbim de campionatul nostru, nu NBA) Cum si pivot nu ai ce cauta sub 2 02. Si la 2 02 poate sa fii doar muschiulet dar tot vei avea probleme mari cu oameni ca Baciu. Un PG inalt e predispus la TO foarte mult. Steaua, Cluj, Pitesti- unul mai scund ca altul

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      Bafta
      Fara suparare dar ii ia Kromah mingea de 3 ori intr-o faza, plus ca trage prost de la 3, lucru foarte naspa pentru orice PG sau SG. Dar noa, poate isi revine la Oradea. Nu stiu cat va conta avantajul tactic al schimbarii, Vaidas cunoscand foarte bine cum joaca U.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      succes lui "Jasikievicius" de Oradea!
      Sigur ca parerile sunt impartite, sigur ca nu vorbim de NBA, dar se gandim la Zalgiris: oare cat "avea" Jasikievicius? Ei, asta fiind spus cred ca omul nostru e bine facut pe pozitia lui, dar sa-l asteptam acsa cu Muresul si atunci ne dam seama.

      cu 6 ani în urmă (10.01.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Kariniauskas
    Cand am cetit stirea, am crezut, pentru o clipa, ca e o gluma. La Cluj, chiar daca multi explicau cat e de util, n-am inteles niciodata de ce a luat locul unui jucator român, de exemplu. Inaltimea ca inaltimea. Dar nu are mana de 3. Are ceva patrundere, dar cu asta trebuia sa joace pozitiile 2 - 3. Nu e mingicar, nu e un as la adus mingea. Eu, unul nici nu m-am bucurat cand a venit, nici n-am plans cand a plecat.
    Dar, macar sa zambesc sper ca am voie. Oradea sta, mai nou, sa adune ce cade de la U. Nu neaparat ce aruncam. Ca Mandache, de el mi-a placut mult si-mi place si acum, a plecat, din cate stiu, din cauza dragostei reciproce cu Țenter. Iar Pasalic a plecat dupa ce era sa-l bata pe Kyndall taman la Oradea, dupa ce americanul a jucat in dorul lelii. Doar ca in locul lui Pasalic a venit Rasic care, sa recunoastem, a fost evident peste.

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Ok
    Sa lamurim putin lucrurile. :)
    Pentru cei care spun ca Obie este peste Vaidas, discutia este inutila pentru ca: Richard a venit in locul lui Obie, chiar daca a ajuns inainte ca el sa plece (va fi combo guard titular probabil) iar Vaidas in locul lui Pedja (PG rezerva). Acest aspect este important si dpdv buget, tinand cont de faptul ca la Oradea bugetul nu este nelimitat.
    Pe de alta parte, Achim il stie bine pe Vaidas din campionat, cu bune si cu mai putin bune, iar daca l-a adus insemna ca are nevoie de el. Un jucator poate performa intr-un fel intr-un anumit angrenaj si in cu totul alt fel in alt angrenaj. Din acest motiv spun sa avem putina rabdare cu el.

    cu 6 ani în urmă (10.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!