Stiri

Trei componenți ai BC Timișoara au înregistrat recorduri negative contra Stelei

Claudiu Dekan

Claudiu Dekan
17.02.2014

Foto: Răzvan Păsărică

BC Timișoara a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri ale sezonului în partida pierdută cu Steaua în etapa a 18-a a Ligii Naționale. Elevii lui Dragan Petricevic au marcat numai 69 de puncte, egalându-și recordul negativ din partida cu Mediasul de la finalul anului trecut. De menționat că media de puncte marcate în acest sezon de timișoreni este de 84,4, cea mai mare din ultimele 6 sezoane.

Dacă aruncăm o privire pe statistica meciului cu Steaua, de partea oaspeţilor se remarcă o prestație foarte slabă a trei jucători, dintre care doi apar cu regularitate în cinciul de start. Este vorba de Dragoș Andrei, Darren Fenn și Nikola Gacesa.

Dragoș Andrei nu este un obișnuit al evoluțiilor constant bune, însă faptul că în meciul cu Steaua a terminat cu un indice de eficienţă de -4, având 4 ratări din tot atâtea aruncări de 3 puncte, este o premieră în acest sezon. Jucătorul român a stat pe teren aproape 15 minute, timp în care a pierdut 2 mingi și a făcut 2 recuperări

Darren Fenn, venit la echipa bănăţeană la începutul lunii ianuarie s-a acomodat mai greu, dar după ce și-a intrat în mână a avut meciuri bune cu Pitești, Chiajna și Asesoft, marcând în fiecare cel puțin 14 puncte. Prezența sa sub panou s-a făcut simțită la recuperi, în special contra ploieştenilor. De asemenea, Fenn s-a remarcat prin aruncările foarte exacte din afara semicercului. Cu toate acestea, în partida cu Steaua, americanul a terminat cu numai 4 puncte marcate și 3 recuperări. În 22 de minute de joc nu a înscris niciuna dintre cele 2 aruncări de 3 puncte.

Poate cel mai important dintre transferurile din iarnă, Nikola Gacesa, venit la echipă în luna decembrie a avut și cea mai evidentă cădere de formă pe terenul militarilor. După un double-double (23 de puncte, 10 recuperări) din partida cu Târgu Mureș, și după evoluții excelente contra Piteștiului și a Ploieștiului, Gacesa nu a mai reușit decât 5 puncte și 4 recuperări cu Steaua. Jocul său a fost cel mai slab de când îmbracă tricolul alb-violet, în cele 32 de minute cât a stat pe parchet nu a reușit să transforme nicio aruncare de 3 puncte, din tot atâtea încercări.

Nici Jason Conley, un alt jucător important, nu a prins o zi prea bună, însă la el inconstanța nu este ceva ieșit din comun, astfel că cele 10 puncte marcate s-au apropiat de media de 11,3 câte contabilizează într-un meci. Cu toate acestea, nici Conley nu a putut să înscrie de 3 puncte, având 2 ratări din 2 încercări. 

Per ansamblu, jocul echipei timișorene a fost unul cu multe greșeli și s-a remarcat printr-o lipsă aproape totală de precizie la aruncările de la distanță. Numai Vasojevic și Jovanovic au reușit să marcheze din spatele semicercului, echipa terminând cu 5 coșuri din 19 încercări. Dacă ținem cont de faptul că aruncările de 3 puncte sunt una dintre armele principale ale “leilor”, ne putem da seama cât de mult au contat aceste ratări în economia partidei. Desigur, meritul este și al steliștilor, apărarea elevilor lui Niksa Bavcevic fiind una extrem de energică și de atentă, fapt care a pus evidente probleme bănățenilor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate