Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Trei jucători mureșeni au stabilit recorduri personale de eficiență în meciul cu Dinamo

Noémi Csiki

Noémi Csiki
15.12.2012

Meciul dintre BC Mureș și Dinamo din etapa a13-a a LNBM a oferit mai multor jucători mureșeni ocazia de a-și îmbunătăți media de eficiență pe meci în acest sezon de campionat.


Vaidotas Peciukas
, principalul marcator al partidei, a reușit 21 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții. De asemenea, el a avut procentaje foarte bune la aruncările din acțiune: 100% de la 3 puncte (o singură încercare, reușită), 88% de la 2 puncte (7 din 8), precum și 100% de la libere (4 din 4). Astfel, chiar și cu trei mingi pierdute, indicele lui de eficiență a fost de 26, cu puțin peste 18 minute jucate. Înainte de acest meci, recordul lui de eficiență a fost de 23, stabilit în meciul împotriva CSȘ Giurgiu, egalat la partida cu CSM București.

 

Temi Adebayo a reușit și el cea mai bună performanță personală din stagiune: 15 puncte marcate, 6 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, cu 7 din 8 reușite de sub coș, și o liberă marcată, niciuna ratată. Cu doar două mingi pierdute, după aproape 20 de minute jucate, el a terminat partida cu o eficiență de 22, cu 3 mai mult decât împotriva Piteștiului, un alt meci foarte reușit pentru nigerian.

 

Balázs Baczó, tânărul jucător de doar 19 ani, care face parte și din lotul de U23 al mureșenilor, primește de obicei puține minute în meciurile de Liga Națională. Cu Dinamo însă, el a jucat 26 de minute, a marcat 8 puncte și a strâns 3 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Cu 4 reușite din 6 încercări de la 2 puncte, cu 3 mingi pierdute, el a a vut o eficiență de 8, care, chiar dacă nu se compară cu performanțele stranierilor cu experiență, arată o prestație bună a tânărului conducător de joc.

Mureșenii au câștigat acest meci cu scorul de 66-87, ajungând astfel la 9 victorii în Ligă.


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!