Stiri

Trei săptămâni până la FIBA 3x3 World Cup. Vezi naționala României!

Mihai Iordan

Mihai Iordan
17.05.2018

Au mai ramas trei saptamani pana la FIBA 3×3 World Cup (Cupa Mondiala de baschet 3×3), acolo unde pentru a cincea oară consecutiv România este calificată cu selecționata masculină. Competiția va avea loc la Manila, Filipine, în perioada 8-12 iunie.

Potrivit site-ului oficial al competiției, România va fi reprezentantă la acest turneu de Marius Ciotlăuș, Anton Diaconescu, Vlad Dumitrescu și Florin Popa.

Marius Ciotlăuș revine în echipa națională de 3×3, după sezonul precedent în care a participat atât la Cupa Mondială din Franța cât și la calificările pentru Cupa Europeană. Ciotlăuș a participat la șase evenimente Sport Arena Streetball sezonul trecut, cele mai bune rezultate fiind un succes la Superbet Constanța Streetball și două locuri doi la Palas Iași și Politehnica (București). Tânărul jucător de 22 de ani este și cel mai bine clasat în FIBA 3×3 World Ranking, dintre cei patru componenți ai naționalei, locul 202.

Anton Diaconescu (21 ani) are un procentaj de sută la sută la turneele Sport Arena Streetball din 2017, două participări, două victorii, la Mangalia și Constanța, în timp ce Vlad Dumitrescu (27 ani) a obținut o singură clasare pe podium anul trecut, la Constanța.

Florin Popa, 31 ani, este debutant în competițiile de baschet 3×3.

România va debuta în competiție pe 9 iunie, când are programate două meciuri, cu Noua Zeelandă și cu Kyrgyzstan, în timp ce pe 11 iunie, tricolorii vor juca împotriva Olandei și a campioanei en-titre, Serbia.

În urma punctelor acumulate de jucătorii români la turneele de baschet 3×3 FIBA Endorsed, România a obținut calificarea la Cupa Mondială și este cap de serie numărul 9. Competițiile organizate de Sport Arena Streetball contribuie cu peste 90 la sută din rankingul României în clasamentul pe națiuni.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Selectie ?
    Nu prea inteleg aceasta selectie. Despre Ciotlaus si Diaconescu nu am ce comenta, jucatori tineri, puternici, cu ceva rezultate la nivel street-ball . Chiar Dumitrescu e shooter cu meciuri la street dar POPA ? Ce-l recomanda ? Nu e shooter, nu e bataios, nu e luptator, joaca mai mult pt el.....Mi bine il luau pe Helcioiu !!Nu mai vorbim de Catalin Vlaicu...

    cu 5 ani în urmă (17.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate