Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Trei tineri de la BC Mureș, în double-digits la meciul cu Timba

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2018

BC Mureș a cedat cu 63-92 la Timișoara, în restanța din etapa a 7-a cu Timba. Patru „tigri” au înscris peste zece puncte, iar trei dintre aceștia sunt jucători sub 23 de ani.

David Engi Rosenfeld a fost cel mai bun marcator al formației învinse. Acesta a înscris 15 puncte, personal best în Liga Națională. Jucătorul care va împlini 21 de ani luna viitoare a fost singurul integralist al partidei. A fost perfect la aruncările din interiorul semicercului, marcând 6 din 6. De la distanță a avut 1/8. Engi a mai contribuit cu 4 recuperări și 2 pase decisive, pentru 11 indice al eficienței în fața echipei pe care a ajutat-o să promoveze.

În acest campionat fundașul lui BC Mureș a jucat în 11 partide, aproape 18 minute pe meci. Are medii de 5.1 puncte, 1.7 recuperări, 1 assist și 3.2 eficiență. Pentru Engi este de departe sezonul cu cele mai multe meciuri în prima ligă. În precedentele două a strâns 6 partide în total.

Norbert Steff a înscris 14 puncte în meciul de la sala Constantin Jude. Acesta a jucat o jumătate de oră și a avut 4/7 la aruncările de două puncte și 2/4 la cele de la distanță. Și-a mai trecut în cont o recuperare, 2 pase decisive, 5 mingi pierdute și o intercepție pentru 8 indice al eficienței.

Jucătorul de 22 de ani este la cel mai bun sezon al său în Liga Națională. În 15 partide a jucat, în medie, 22:48 minute. Are 6.3 puncte/meci, 1.3 recuperări și 1.9 pase decisive cu 3.7 eficiență medie. În etapa trecută și-a îmbunătățit recordul personal cu cele 33 de puncte în fața campioanei.

Tudir Gîrbea și-a făcut debutul în Liga Națională în acest sezon. Cele 13 puncte sunt un nou record personal pentru extrema de 19 ani, care profită de minutele pe care le primește în această perioadă cu probleme la echipă. Acesta a jucat 31 de minute în fața Timbei. A marcat 5 coșuri de două puncte din 9 încercări și a scuturat o dată plasa de la distanță din 3 tentative. A ratat cele două libere de care a beneficiat. A mai avut 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 mingi pierdute și 2 intercepții pentru 14 în dreptul eficienței.

Extrema a jucat în 11 partide din LNBM. Are medii de 3.6 puncte, 2.7 recuperări, 1.3 pase decisive și 4.3 eficiența medie, în 15:36 minute/meci.

Alin Borșa a fost al patrulea jucător de la BC Mureș în double-digits, cu 11 puncte. Acesta a stabilit un nou record de recuperări pentru această ediție de campionat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!