Stiri

Trei victorii pentru România în cupele europene în sezonul 2018/2019

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.11.2018

România a rămas fără echipe în competițiile europene masculine organizate de FIBA. CSA Steaua București și CSM CSU Oradea au părăsit FIBA Europe Cup încă din faza principală a grupelor. Cea de-a treia reprezentantă a țării noastre în cupele europene, U BT Cluj-Napoca, nu a ajuns nici măcar în grupele competiției secunde organizate de forul internațional.

Un total de trei victorii. Atât au strâns echipele din Liga Națioală de Baschet Masculin în această toamnă europeană. Pentru a exista o echidistanță între ele, cele trei echipe românești menționate mai sus, au obținut fiecare câte o victorie pe plan continental în sezonul competițional 2018/2019.

CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României, și-a început aventura europeană în Basketball Champions League. Dar aceasta nu a durat mult și finlandezii de la Karhu Basket i-au eliminat pe orădeni încă din primul tur al competiției, după victorii la un total de 9 puncte. Trupa lui Cristian Achim a fost repartizată în Grupa A a FIBA Europe Cup, alături de s.Oliver Wurzburd, ZZ Leiden și Sakarya BSB. Singura victorie pentru CSM CSU Oradea a venit în meciul de pe teren propriu cu Sakarya BSB, când Kris Richard marca un buzzer-beater de efect. „Leii roșii” au pierdut clar meciurile din deplsare cu Sakarya BSB și ZZ Leiden dar și cel de acasă cu s.Oliver Wurburg. Acasă cu Leiden și în deplasare cu Wurzburg, orădenii au fost mai aproape de victorie. După ce tragem linie, CSM CSU Oradea și-a încheiat parcursul european cu o victorie și 7 înfrângeri.

CSA Steaua București a fost calificată direct în grupele FIBA Europe Cup. Aici a dat peste Bakken Bears, Z Mobile Prishtina și Cherkaski Mavpy. Militarii și-au format echipa foarte târziu și startul pregătilor a fost extrem de aproape de startul sezonului. În plus au apărut și accidentările. Steaua primit o corecție în primul joc, 100-64 cu campiona Danemarcei. În cel de-al doilea meci, acasă cu Prishtina, militarii au fost aproape de victorie, dar s-a terminat 87-81 pentru campioana din Kosovo. Au urmat din nou două dușuri reci, pe terenul lui Cherkaski Mavpy și la Ploiești cu Bakken Bears. Din nou aproape de victorie cu Prishtina, dar din nou succes pentru kosovari, 74-69. Victoria, una de palmares, a venit în ultimul joc din grupă, disputat tot la Ploiești, când Steaua a trecut Cherkaski Mavpy, campioana Ucrainei, cu scorul de 87-70. Bilanț, o victorie și 5 înfrângeri.

U BT Cluj-Napoca are cel mai bun procentaj al victoriilor dintre echipele românești în acest sezon european. Elevii lui Mihai Silvășan au 50% la procentajul victoriilor în FIBA Europe Cup. U BT Cluj-Napoca a dat peste israelienii de la Ironi Ness Ziona, pe terenul cărora a pierdut cu scorul de 91-78, ca mai apoi să-i învingă la limită la Cluj, 89-88. Parcurs european încheiat prematur, o victorie și o înfrângere.

Așadar, echiepele românești au adus țării noastre 3 victorii și 13 înfrângeri în competițiile europene organizate sub egida FIBA. Campania Asesoftului din EuroCup, Mediașului și Târgu Jiului din EuroChallenge, Oradiei din Basketball Champions League, par acum foarte departe.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Trist
    Avem cel mai slab campionat din ultimii 10 ani....

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Foarte trist
    Susțin celor spuse de cronicaru

    cu 5 ani în urmă (23.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!