Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tribunalul Timiș respinge cererea de recuzare depusă de SCM Timișoara

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.11.2018

Încă un demers întreprins de către conducerea clubului Sport Club Municipal Timișoara, în litigiul cu sportivii Kyle Shiloh, Hristo Nikolov, Nenad Milosevic și Derrick Low, a fost respins de căte instanțele de judecată.

La Tribunalul Timiș se judecă cererea de recunoaștere a hotărârilor arbitrale pronunțate de Tribunalul Arbitral Baschetbalistic împotriva Sport Club Municipal Timișoara. Precedentul termen de judecată a avut loc marți 13 noiembrie, însă consilierul juridic al clubului bănățean, Silvia Țăranu, a depus o cerere de recuzare a judecătorului cauzei fiind de părere că nu dă dovadă de imparțialitate în acest dosar, iar cauza a fost amânată.

Cererea depusă de club a fost analizată o zi mai târziu de către Tribunalul Timiș, pe 14 noiembrie, iar instanța a hotărât că judecătoarea Oana Niculescu și-a desfășurat corect activitatea în prezentul dosar, iar din conduita acesteia nu se poate reține faptul că nu ar fi respectat normele procedurale. Drept urmare, Oana Niculescu va conduce și următoarea ședință de judecată, programată pentru data de 4 decembrie 2018. 

Captură de pe portalul instanțelor de judecată

Nu este pentru prima dată când conducerea Sport Club Municipal Timișoara consideră că este victima unei nedreptăți. După pronunțarea deciziilor BAT, clubul a emis un comunicat de presă prin care a afirmat că hotărârile sunt "în mod vădit nelegale și netemeinice pronunțate cu un vădit exces de putere"

Aceste hotărâri arbitrale astfel pronunţate sunt emise cu un vădit exces de putere, contrar tuturor normelor juridice aplicabile. Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale nu produc efecte pe teritoriul român decât în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de autorizare a executării în acea țară a unei sentințe arbitrale. Din punct de vedere legal, acest aspect este imposibil a se realiza. Faţă de aceste hotărâri arbitrale pe care le considerăm în mod vădit nelegale şi netemeinice, SCM Timişoara îşi rezervă dreptul de a urma căile legale prevăzute de normele în vigoare la momentul de faţă". - a declarat SCM-ul la vremea respectivă. 

De asemenea, după respingerea recursurilor la Tribunalul Federal Elvețian, Ilie Trițoiu a declarat că judecătorii elvețieni au judecat cauza cu superficialitate și au decis respingerea cererii lor fără a analiza documentele depuse.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!