Stiri

Tricolorele debutează mâine la FIBA 3x3 Europe Cup 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.07.2017

Reprezentativa de senioare 3x3 a României va evolua în perioada 7-9 iulie la FIBA 3x3 Europe Cup, competiție găzduită de Amsterdam în Olanda. Echipa formată din Sonia UrsuAnca ȘipoșAndra Haas și Gabriela Mărginean a fost repartizată în Grupa A alături de Ungaria și Elveția, urmând să dispute ambele confruntări pe parcursul zilei de vineri, 7 iulie.

Vicecampioana europeană din 2016 la baschetul 3x3 a evoluat la turneul de calificare la 3x3 Europe Cup cu Dora Ardelean în lot în locul Gabrielei Mărginean, meciurile fiind găzduite în Andorra. Tricolorele au terminat pe locul 3 în Grupa B, având o victorie, 10-9 cu Slovacia, respectiv două înfrângeri, 15-16 cu Italia și 11-21 cu Elveția, însă și-au asigurat calificarea în fazele superioare ale calificărilor. În sferturi, România a dat piept cu Estonia în meciul direct pentru calificarea la Europe Cup, meci câștigat de fetele noastre cu 16-10. Califcate deja la turneul final, tricolorele au încercat să obțină un rezultat cât mai bun în calificări, însă au fost eliminate de Elveția în semifinale după un scor de 12-14, terminând competiția pe locul 4. 

Națioanala feminină a României de baschet 3x3 a obținut astfel biletele pentru 3x3 Europe Cup din Olanda, acolo unde le așteaptă meciuri extrem de dificile în faza grupelor cu Ungaria, cap de serie nr. 1, respectiv Elveția, cap de serie nr. 8. Cele două naționale au terminat pe primele două poziții la turneul de calificare. 

Reamintim faptul că în 2016, România cu Sonia Ursu, Anca Șipoș, Andra Haas și Gabriela Mărginean au obținut argintul european la București. Atunci, finala a fost câștigată de Ungaria, în timp ce Elveția încheia turneul pe locul 4. 

După ce au terminat pe locul 12 la 3x3 World Cup organizat la Nantes, băieții au rămas tot în Franța, la Poitiers, acolo unde au jucat la rândul lor în turneul de calificare. Echipa formată din Marius Ciotlăuș, Mihai Văcărescu, Cezar Bărăgau și Mihai Sandu au avansat din faza grupelor, însă au pierdut în sferturi în fața Olandei, 20-21, ratând astfel calificarea la campionatul european. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate