Stiri Acvile

Tricolorii reușesc trei victorii din tot atâtea partide și câștigă turneul amical organizat la Sibiu

Dan Oancia

Dan Oancia
27.07.2014

Tricolorii au reușit să câștige și cea de-a treia partidă din cadrul turneului amical disputat la Sibiu, pe parchetul sălii „Transilvania”, împotriva naționalei similare a Olandei. Chiar dacă România a controlat cea mai mare parte a meciului din această seară, jocul nu a fost unul facil, selecționata venită din „țara lalelelor” dovedindu-se o nucă tare de spart, astfel că scorul final a fost 76-69 (17-14, 17-18, 22-18, 20-19).

După victoria de ieri din faţa Tunisiei, în care la sfârșitul celor patru sferturi tabela a arătat 59-47 (10-17, 16-9, 6-8, 27-23), selecţionerul naţionalei de seniori a României, Marcel Ţenter, i-a menajat pe Calotă și Silvășan care nu au intrat pe tot parcursul jocului contra Olandei. România a început în formula Mandache, Nicoară, Adi Tudor, Guțoaia, Țibârnă, jucători care alături de primul cinci al oaspeților au oferit un start de partidă alert.

Guțoaia a început sarabanda aruncărilor de trei puncte, spărgând gheața pentru tricolori. Replica vizitatorilor a fost dată în special de coordonatorul Williams, astfel că, cu două minute înainte de finalul primului sfert, scorul era egal, 14-14. Capitolul la care România s-a dovedit vulnerabilă a fost faza defensivă, în care a avut deseori momente de ezitare, primele indicații din partea antrenorului Marcel Țenter cu privire la acest capitol putând fi auzite încă de la time-out.

Începutul celui de-al doilea sfert a fost similar cu cel dintâi, Mandache fiind de această dată la datorie de la trei puncte. Cu un Adi Tudor foarte implicat în joc, Moldoveanu fiind și el exemplar la aruncările de trei puncte, reușind două consecutive, România a reușit să ajungă la un avantaj de 11 puncte. Totuși, inconstanța arătată în jocul ofensiv, vizibil influențat și de apărarea în presâsing a Olandei, a făcut ca după primele două sferturi scorul să fie doar 34-32.

După revenirea de la cabine Olanda s-a arătat mai decisă, trecând în avantaj dar nereușind însă să se distanțeze. Time-out-ul cerut la jumătatea celui de-al treilea sfert, atunci când scorul era 46-46, s-a dovedit de bun augur pentru tricolori. Mandache a ridicat rapid scorul la 50-46, lucru ce a surprins până și tabela sălii din Sibiu. Până la intrarea în ultimul sfert, România a reușit să se distanțeze la șase puncte diferență, 56-50.

Măcinați și de accidentări, bazându-se pentru jocul cu România pe doar opt jucători, olandezii nu au mai reușit să revină pe tabelă în ciuda evoluției foarte bune a lui Williams, care a fost cel mai bun jucător de la oaspeți. Mandache a fost cel mai bun jucător al României, alături de Guțoaia reușind ficare câte patru aruncări transformate de la trei puncte.

Vom reveni cu lista marcatorilor!

*Foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!