Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Triple-double și record al stagiunii în LNBM la pase decisive pentru Mirel Dragoste

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.03.2018

BC CSU Sibiu a încheiat prima fază a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin pe prima poziție. Formația sibiană și-a asigurat această clasare după victoria obținută pe terenul lui Dinamo București cu scorul de 113-50.

În cadrul acestui joc, Mirel Dragoste a reușit un triple-double de senzație, 19 puncte, 19 pase decisive și 12 recuperări. Fundașul echipei sibiene a mai reușit 3 intercepții și un capac, dar a avtu și 6 mingi pierdute. La capitolul aruncări, Dragoste a marcat 8/11 de 2 puncte, 0/4 de la 3 puncte și 3/3 de la linia de libere. După această performanță, Dragoste a acumulat un indice al eficienței de 40 de unități, iar la capitolul „+/-” a înregistrat un +63.

Cu cele 19 pase decisive, Mirel Dragoste a înregistrat un nou record al ediției 2017/2018 din Liga Națională de Baschet Masculin. Nik Novak și Goran Martinic erau perfomerii la pase decisive până în acest moment, fiecare cu câte 13.

Mirel Dragoste traversează un sezonul excelent, în cursul căruia a primit și prima convocare la echipa națională a României de seniori. Fundașul în vârstă de 23 de ani are medii statistice de 10.5 puncte, 1.7 recuperări și 2.1 pase decisive. Mirel Dragoste a jucat în toate cele 22 de partida jucate până acum în LNBM de BC CSU Sibiu.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    felicitari
    un jucator muncitor care merita tot ceea ce i se intampla. Sa fie sanatos si sa creasca in valoare. Avem nevoie de astfel se jucatori atat in lnbm cat si la nationala.

    cu 6 ani în urmă (19.03.2018) Raspunde
  • BC Sirius Mureșul Târgu Mureș mmstoica11 :

    exagerare
    După un meci în care Dragoste a jucat 40 de minute împotriva lui Rădulescu, Bălţaru şi Manolescu, să scrii despre "triple-double de senzaţie" mi se pare absolut exagerat. Probabil că orice jucător de la primele 8 din Liga Naţională ar reuşi acelaşi lucru dacă ar juca 40 de minute şi şi-ar punea mintea să joace serios. Dinamo e echipă de locul 6 în Liga I, în acest moment, să fim serioşi. Altfel, tot respectul pentru jucătorul Mirel Dragoste, pentru progresul din ultimul an şi nivelul la care a ajuns. Doar că formularea din text se duce spre penibil, puţin.

    cu 6 ani în urmă (19.03.2018) Raspunde
  • outsider :

    triple-double e triple-double
    BRAVO Mirele !

    cu 6 ani în urmă (20.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!