Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Troy Franklin Jr, noul fundaș al lui SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.07.2019

Troy Franklin Jr, noul fundaș al lui SCM Timișoara

SCM Timișoara a anunțat transferul americanului Troy Franklin Jr. Fundașul de 29 de ani a încheiat sezonul precedent la Akademik Bultex 99 Plodviv, după ce l-a început în Lituania la Jonavos. De-a lungul carierei a mai evoluat prin Danemarca și Slovenia, după ce a jucat la două echipe în NCAA.

Troy Franklin Jr. va împlini 30 de ani în luna noiembrie și are 1,83 metri. Conducătorul de joc vine de la Akademik Bultex 99, din campionatul Bulgariei. Antrenorul „leilor”, Dragan Petricevic, speră că fundașul se va acomoda în campionatul nostru și va deveni un jucător important în rotația echipei sale.

„Troy este un jucător care va aduce un plus de forță în atac și prin capacitatea lui de a înscrie, dar si pentru calitățile de pasator. Sper să se acomodeze bine în campionatul nostru, deoarece este greu pentru un fundaș să joace în Romania, unde sunt mulți apărători buni, dar daca reușește va fi un jucător important în roster-ul echipei noastre”, a declarat Dragan Petricevic pentru site-ul grupării bănățene.

Americanul s-a alăturat formației din Plovdiv în luna februarie a acestui an și, onform statisticilor de pe eurobasket.com, în 11 meciuri de campionat a avut medii de 14,5 puncte, 3,1 recuperări, 5,6 assist-uri, 1,9 mingi pierdute și 2,4 intercepții în 29.5 minute. A avut a doua medie de pase decisive în țara vecină. Akademik a încheiat sezonul regulat pe locul 4, cu 13 victorii și 11 înfrângeri. În primul tur de play-off a cedat cu 0-2 în fața celor de la Rilski.

În prima parte a sezonului trecut Franklin a evoluat pentru formația lituaniană Jonava Jonavos, din liga secundă. În 14 meciuri a avut medii de 14,9 puncte, 2,1 recuperări, 4,4 pase decisive, 3,3 mingi pierdute și 2,1 intercepții în 31.9 minute.  

A debutat în Europa în sezonul 2015-2016, la Team FOG Naestved, din Danemarca. În acel campionat a jucat 30 de meciuri, cu medii de 16,3 puncte, 2,8 recuperări, 3,9 assist-uri, 2,4 mingi pierdute și 2,2 intercepții în 28 de minute. A urmat un sezon în campionatul Sloveniei, la Sixt Primorska Koper, unde în 15 meciuri a avut medii de 12,9 puncte, 1,7 recuperări, 2,8 pase decisive, 2 turnovers și 1,9 intercepții în 19.9 minute. A revenit la Team Fog Naestved pentru sezonul 2017-2018, când în 30 de meciuri de campionat a avut medii de 17,3 puncte, 3 recuperări, 5,5 pase decisive, 2,7 turnovers și 2,2 intercepții în 33.1 minute. Troy Franklin Jr. a jucat în NCAA pentru Townson (în perioada 2008-2011) și pentru Coppin St. (în sezonul 2012-2013). Înainte să vină în Europa americanul a jucat pentru Lake Michigan Admirals, în PBL.

Fundașul este al doilea jucător nou care se alătură formației de pe Bega în această vară, după sârbul Adam Mirkovic. Din stagiunea precedentă au fost confirmați până acum Nikola Pesakovic, Alexandru Coconea și tinerii din zonă.

*foto: sport-connect.net

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    interesant..
    https://www.youtube.com/watch?v=PES2B619G1I

    cu 4 ani în urmă (11.07.2019)
    • 76ers:

      ...
      da, este interesant, problema ar fi ca statisticile lui sunt putin umflate si de campionatele in care a jucat, campionate unde faza defensiva nu este jucata foarte intens, mai ales in Danemarca, un exemplu recent ar fi Bishop care desi si-a imbunatatit statisticile legate de punce, a fost utilizat mai multe minute, a aruncat mai mult si procentajul de reusita a fost mai mic la Pitesti fata de ce reusea in Danemarca. De vazut cum se va adapta la noi unde se pune un accent destul de ridicat pe defensiva si daca va mai avea aceste statistici, pe hartie pare super achizitie, sa vedem si in realitate

      cu 4 ani în urmă (12.07.2019)
    • tanaseb:

      Re
      Vi se pare super achizitie un jucator ce o inceput sezonul trecut in liga a 2-a din Lituania si o trecut apoi in Bulgaria? Pentru valoarea campionatului, sper sa fie bun. Depinde foarte mult bugetul celor de la Tm (nu uitati ca datoriile de acolo se platesc).

      cu 4 ani în urmă (12.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      am spus interesant..
      nu super achizitie, vazand abilitatile si usurinta si precizia de a arunca la cos, in special de la distanta. sigur statisticile lui se vor diminua avand in vedere intensitatea defensivei in LNBM. desigur bugetul este limitat, au spus-o chiar cei de la TM, nu stiu daca au reusit sa stinga litigiile existente ...

      cu 4 ani în urmă (12.07.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!