Stiri Cupa României Masculin

Tudor Costescu: „Îmi doresc ca meciul din retur să decidă calificarea, nu acesta”

Andreea Vlase, Valentin Todea

Andreea Vlase, Valentin Todea
13.03.2019

Dinamo Știința București a cedat cu 75-86 pe terenul lui SCM Timișoara în primul meci al dublei din sferturile de finală ale Cupei României. Antrenorul bucureștenilor, Tudor Costescu, a vorbit după meci despre experiența mai mare pe care o are echipa gazdă și despre ratările formației sale.

„A fost o partidă dificilă și complicată pentru noi. În mod special mă interesează faptul că, în opinia mea, o să fie un meci 2 tare. N-am vrut să pierdem orice șansă de la meciul tur. Timișoara e o echipă cu mult mai multă experiență anul ăsta decât noi. Poate se vede că ne lipsește maturitatea și jocurile mai tari la același nivel cu ale adversarilor noștri de astăzi, care au reușit să facă un joc solid. Noi am ratat câteva mingi extrem, extrem de importante. Șapte aruncări libere și cu un procentaj de doar 43%, aproape 44, la două puncte e greu să trecem de 70 de puncte. Dar una peste alta nu sunt nemulțumit. Cred că jocul nostru poate fi îmbunătățit și îmi doresc ca meciul din retur să decidă calificarea, nu acesta să fie”, a spus Tudor Costescu la conferința de presă de după partidă.

Echipa sa a avut dificultăți să îi blocheze pe experimentații Vukosavljevic și Popa Calotă, care au reușit împreună 54 de puncte.

„Sunt jucători cu experiență în Liga Națională sau în alte ligi și mai puternice, care au știut să își folosească atuurile pentru a puncta în momente importante. Mă bucur totuși că, la un moment dat, am avut câteva acțiuni în care am reușit să-l oprim pe Vukosavljevic, provocându-i ceva turnovers, dar în rest, în general, ne-a dominat în acțiuni 1 la 1”, a adăugat antrenorul lui Dinamo Știința.

Acesta a vorbit și despre evoluția jucătorilor români din echipa sa.

„Eu sunt în general mulțumit de ei. Este extrem de mult de muncă cu ei. E un proces îndelungat acesta de formare de jucători. Ne asumăm și greșelile inerente care apar. În general sunt mulțumit. Unii dintre ei traversează momente mai bune, alții mai puțin bune, asta și datorită lipsei de experiență vine și inconstanța în evoluții. Dar ceea ce contează este că ei trebuie să folosească meciurile astea ca să crească, să se dezvolte”, a mai spus Tudor Costescu.

Tehnicianul alb-roșiilor a fost întrebat și despre play-off, unde vede pe Dinamo.

„Din păcate noi ar trebui să ne atingem obiectivul ăsta să ajungem în primele 8. E un obiectiv realizabil privind rezultatele de până acum. Avem un meci interesant sâmbătă și destul de important, cu echipa din Voluntari în deplasare. M-aș bucura dacă reușim să ne clasăm chiar pe locul 7 în ierarhia generală, dacă nu și locul 8 mă mulțumește. Dar evident că dacă ne dorim să facem pasul înainte în play-off trebuie să ne îmbunătățim nivelul general al jocului și practic să ne depășim condiția”, a adăugat Tudor Costescu.

Dinamo Știința București joacă sâmbătă, de la ora 18:00, în deplasare cu CSO Voluntari, într-un meci din etapa a 7-a a Grupei Galbene din campionat. Alb-roșii găzduiesc miercuri, 20 martie, returul cu SCM Timișoara din cupă, de la ora 18:15.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!