Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Am știut să speculăm foarte bine avantajele pe care le aveam în teren”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.05.2018

Formația timișoreană s-a impus cu 89-82 după ce a fost condusă mai mult de o jumătate de oră. BC SCM Timișoara a avut, din nou, un final mai bun și a trecut în avantaj în sfertul de finală cu CSM Steaua Eximbank București.

Antrenorul „leilor”, Tudor Costescu, a declarat la conferința de după meci că adversarii au avut o zi foarte bună de șut și a vorbit din nou despre începutul slab al echipei sale.

„Le-am spus și băieților în vestiar, cred că n-a fost cel mai bun baschet al nostru 40 de minute. Dar a fost evident un meci cu un consum din punct de vedere fizic, cred că cel mai mare din acest campionat. Am simțit că avem în față un adversar extrem de puternic și într-o zi deosebită de șut. Și, din nou, ca și în meciul 2, mă bucur foarte mult că am reușit să ținem nivelul intensității și concentrării sus 40 de minute, fără să avem sincope, deși am intrat mai greu în joc. N-am marcat, din nou, la început de afară, însă în partea a doua cred că am avut niște realizări importante, cel puțin de afară, pe lângă jocul foarte bun la interior.

Sigur că revenirea se face și pe fondul unui început prost al nostru. Am început cu 2-13 și nu puteam s-o ținem așa până la capăt, deși s-au văzut meciuri în care diferența de la început e decisivă. Însă cert este că am avut momente în care am știut să speculăm foarte bine avantajele pe care le aveam în teren și în ceea ce privește adversarul, și în ceea ce privește roster-ul nostru și jucătorii din teren. Ne-am creat avantajele. Pentru mine e foarte important că am crezut și nu ne-am dat la o parte în nici un moment. Și mai mult decât orice, în faza de apărare, deși astăzi au avut o zi ecepțională la aruncările de 3 puncte. Au avut, mi se pare, 8/6 la pauză, au terminat cu 14/10. Știam lucrul acesta. Am încercat să ne expunem cât mai puțin din punctul acesta de vedere, dar totuși, cu asemenea jucători, e foarte greu să-i oprești”, a declarat Tudor Costescu.

La roș-albaștrii a revenit Zekovic, care n-a putut evolua în primele două partide ale seriei. Acesta a încheiat cu 11 puncte și 4 recuperări.

„Revenirea lui Zekovic le-a adus, în plus, precizie de la 3 puncte, de parcă n-ar fi avut nevoie. Le-a adus un plus de circulație a mingii, dar și alte dezavantaje. E modul în care ei își gestionează. Cred că ne-au făcut un meci cel puțin la fel de greu ca și cel de la București. Indiferent de roster-ul pe care-l aliniază la fiecare meci, Steaua e o echipă teribil de periculoasă, zic eu, cea mai valoroasă din campionat la ora asta”, a adăugat tehnicianul timișorenilor.

Alb-violeții pot încheia vineri seria, dacă obțin un nou succes pe teren propriu.

„Nu e nimic terminat, din punctul meu de vedere. Avem doar o zi la dispoziție să ne refacem, asta e cea mai mare grijă a mea. Avem 3 jucători cu peste 33 de minute, ceea ce va putea însemna un handicap. Dar noi ne gândim, la fel ca și astăzi, să câștigăm următorul meci. Poate fi un avantaj că avem moral, că ei se află sub presiune și supuși riscului eliminării, dar cred că așa e în sport și fiecare echipă trebuie să managerieze situațiile astea. Așa cum și noi n-ar trebui să cădem în extrema cealaltă și să fim euforici, să ne pregătim de o calificare vineri. Vineri trebuie să jucăm din minutul 1 până în minutul 40 și după aia ne-am dori foarte mult ca noi să fim cei calificați”, a mai spus Tudor Costescu.

Jocul 4 este programat vineri, de la ora 19, la sala Constantin Jude.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    mi au iesit
    3 din 4. Victorii pt U, TM si Oradea. A patra am mers pe Craiova, meci care s a jucat pana la ultima faza. Deci pe aproape...
    Mai departe zic 3-2 pt Steaua si 3-1 pt Oradea. Vedem cum iese pan la urma...

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      oare cine i asa bolovan sa dea dislike
      pt o opinie exprimata in mod civilizat?
      Hate on, guys! :))

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      :))))))
      muhahaha

      sa rasturnat caruta

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!