Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: "Am făcut greşeli copilăreşti în ultimele minute"

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
25.04.2019

Dinamo Ştiinţa Bucureşti a irosit un avantaj de 9 puncte la intrarea în ultimul sfert al partidei inaugurale din seria de Play-off cu CSU Sibiu. Galben-albastri s-au impus cu 81-75 pe fondul unei prestaţii defensive de excepţie în ultimele 10 minute.

Tudor Costescu

La finalul jocului, Tudor Costescu a ţinut să felicite gazdele pentru victorie şi a dat vina pe lipsa experienţei pentru rezultatul final:

Felicitări gazdelor pentru această victorie, au fost echipa cu nervii mai tari pe final de joc şi probabil cu o experienţă pe care noi n-am arătat-o astăzi. Am făcut nişte greşeli copilăreşti în ultimele minute care ne-au făcut să nici nu aruncăm la coş în unele faze. Totuşi eu consider că e doar o bătălie şi mi-aş dori ca şi meciurile următoare să fie la fel de intense.

Referitor la avantajul de 9 puncte după 30 de minute, antrenorul oaspeţilor a concluzionat că nu i-a ajutat foarte mult pe dinamovişti. Deşi a fost vizibil deranjat de unele decizii ale brigăzii de arbitraj, acesta a evitat elegant subiectul opinând referitor la apărarea om la om a amfitrionilor:

Aş vrea să fiu politicos şi să nu răspund decât faptul că n-avem experienţă, n-am reuşit să ne creem nişte situaţii clare de a arunca la coş în ultima parte a jocului. Apărarea lor agresivă a fost eficientă şi ne-a provocat aceste mingi pierdute, pe de altă parte apărarea noastră n-a reuşit să fie la fel de eficientă, aducându-i de 47 de ori la linia de aruncări libere. Probabil că gabaritul lor le creează acest avantaj dar mi se pare că au marcat 32 de puncte din libere. E un lucru pe care noi nu ni l-am dorit şi am fi dorit şi noi să ne ridicăm intensitatea în apărare dar se pare că alt mijloc de a-i opri nu am reuşit decât prin fault.

Întrebat când vine prima victorie împotriva Sibiului, tehnicianul ce conduce şi lotul naţional de seniori al României a răspuns:

Nu ştiu când vine. Pentru noi ar fi un mare bonus o victorie cel puţin în play-off privind aşa de sus situaţia dar eu cred că am merita. Cred că nu ne facem de râs prin prezenţa noastră în primele 8 echipe şi cred eu că şi această victorie va veni la un moment dat.

foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!