Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Am murit și, după ce că am înviat, am și crescut mari într-o jumate de meci”

Andreea Vlase, Eduard Popa

Andreea Vlase, Eduard Popa
04.03.2018

BC SCM Timișoara s-a impus cu 94-89 pe terenul vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București, după o revenire impresionantă în ultimele 15 minute. Gazdele conduceau cu 25 de puncte în minutul 24.

Antrenorul Tudor Costescu a spus după meci pentru Total Baschet:

„Băieții trebuie felicitați. Am murit și, după ce că am înviat, am și crescut mari într-o jumate de meci. Ne-am maturizat. Am avut o cu totul altă atitudine după pauză. Până la pauză ne-au depășit la toate capitolele și relații individuale, și din punct de vedere tactic. Planul nostru de joc a fost dat peste cap complet. Cred că după pauză, în primul rând, mentalul jucătorilor a făcut diferența și faptul că ei știu că nu arătăm așa cum am arătat până la pauză. Dovada a fost la finalul meciului.

Nu vreau să mă laud și să spun că am schimbat personal detalii care au făcut diferența. Jucătorii au reușit să schimbe și s-au mobilizat exemplar. Am schimbat puțin viteza jocului și în atac. N-am mai căutat multe complicații, am jucat mult mai simplu și am reușit să dăm puncte rapid. Pe de altă parte, din punct de vedere tactic, am schimbat puțin și în apărare, în om la om. Și am început să le punem probleme. E adevărat că n-au mai avut procentajele pe care le-au avut în prima jumătate și noi ne-am revenit, totuși, la numărul de puncte pe care le marcăm deobicei”, ne-a declarat Tudor Costescu.

Căpitanul Mladen Jeremic a reușit 29 de puncte pentru alb-violeți, cu patru aruncări de 3 în ultimele 11 minute.

„Jeremic e un jucător care își ia răspunderea în momentele importante și, de cele mai multe ori, o face cu succes. Dar nu este el cel care a făcut diferența, cu siguranță că toți jucătorii și, mai ales, sunt foarte mulțumit de modul în care ne-am apărat în partea a doua. Toți jucătorii au făcut un efort considerabil ca să ne apropiem victoria”, a adăugat antrenorul timișorenilor.

Pentru alb-violeți urmează joi un meci acasă cu CSM CSU Oradea.

„Joi cu Oradea, ăsta e gândul. Un meci poate mai dificil decât acesta, deși îl disputăm acasă. Oradea e cel puțin o echipă la fel de completă și valoroasă ca și Steaua. Sper să ne refacem fizic. Avem o zi de drum și să abordăm meciul așa cum am făcut în partea a doua în meciul de azi”.

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Tudor
    La început de campionat, la evaluarea transferurilor s-a vorbit mai tot timpul de jucători. Atunci am scris că se uită de Timișoara, care-l are pe Tudor Costescu. Putem remarca iar acest aspect.

    cu 6 ani în urmă (05.03.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    antrenor
    Corect, s-a vazut si in Final 8, in Cupa. Cel mai bun antrenor roman, nu cred ca riscam s-o afirmam.

    cu 6 ani în urmă (05.03.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Bravo Timisoara
    Sunteti o echipă foarte frumoasa, cu un joc colectiv plăcut si jucători determinați. Toata admiratia pentru Tudor Costescu pentru munca de la echipa si pentru calmul afisat in timpul meciului indiferent de scor. Si nu in ultimul rand, pentru munca de la lotul de tineret. Succes joi cu Oradea.

    cu 6 ani în urmă (05.03.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Costescu
    Inca odata si-a demonstrat valoarea,fiind dupa parerea mea cel mai bun antrenor roman,cum afirma ,,matusalemic" in comentariul anterior.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Costescu
    Inca odata si-a demonstrat valoarea,fiind dupa parerea mea cel mai bun antrenor roman,cum afirma ,,matusalemic" in comentariul anterior.

    cu 6 ani în urmă (06.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!