Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Dacă am fi marcat 92 de puncte fără să primim 23 de puncte pe contraatac, poate altfel ar fi stat lucrurile”

Eduard Popa, Bogdan Isailă

Eduard Popa, Bogdan Isailă
05.10.2018

Liga Națională de Baschet Masculin a debutat cu o partidă extrem de spectaculoasă în cadrul grupei valorice A între Dinamo Știința București și BC CSU Sibiu. După un final de meci extrem de echilibrat, formația din Sibiu a reușit să se impună cu scorul de 96-92. Antrenorul echipei din Ștefan Cel Mare, Tudor Costescu, a vorbit despre acest prim eșec, pus pe seama punctelor primite pe contraatac și a numeroaselor posesii pierdute:

„A fost un meci împotriva unei echipe foarte puternice. Noi, din păcate, nu suntem în punctul în care ne-am fi dorit să fim. Pregătirea și coeziune sunt lucruri peste care vrem să trecem cât mai repede. Știam echipa din Sibiu, unde nivelul de agresivitate este foarte ridicat. Ne-au provocat 23 de turnovers, din care au marcat multe coșuri ușoare și din asta ne-au tăiat elanul. Dacă am fi marcat 92 de puncte fără să primim 23 de pe contraatac, poate altfel ar fi stat lucrurile.”

Întrebat despre tinerii jucători din echipa sa, tehnicianul român a răspuns:

„S-au pregătit foarte bine. Cred că fiecare își merită locul în echipă. Ei sunt complet lipsiți de experiență. Cu excepția lui Calenic, pentru toți acest meci a reprezentat debutul în Liga Națională. Cred că au fosrte mult de crescut. E loc mult de evoluție din partea lor. Cert este că s-au străduit astăzi”

Zoran Vrkic a făcut o partidă excelentă la debutul în România, lucru care nu a fost trecut cu neobservat de Tudor Costescu:

„Zoran a făcut un meci foarte bun. Este un jucător model. Ca și toți ceilalți din echipă, practic mai experimentați. Astăzi nu doar prestația în atac a fost importantă ci și modul cum s-a achitat de sarcinile desfensive și de economia jocului în general. Nu vreau să vorbesc numai de el, pentru că punctele în general nu mă impresionează și nu sunt lucruri pe care să le iau în seamă. Dar într-adevăr, Zoran a reușit un meci ofensiv bun și nu numai.”

Tudor Costescu a vorbit în finalul despre aspectele tactice care ar trebui îmbunătățite după acest prim meci:

„Lucrurile nu ne-au ieșit astăzi cum am fi vrut din punct de vedere tactic. Vă spun că nivelul de coeziune și de exprimare, cel puțin defensivă, ne-au costat. Sunt multe lucrurile de schimbat și din ceea ce am pregătit astăzi. Probabil cu Craiova o să avem o altfel de abordare și sper să nu mai primim 96 de puncte acasă.”

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!