Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Sper să ne găsim o constanță care să ne asigure mai multă liniște”

Andreea Vlase, Bogdan Isailă

Andreea Vlase, Bogdan Isailă
04.12.2018

Dinamo Știința București a suferit al 8-lea eșec în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Masculin. Bucureștenii au pierdut cu 75-101 la Sibiu, unde au mers cu doar 9 jucători, dintre care 5 stranieri. Antrenorul Tudor Costescu a admis după meci că nu s-a pus deloc problema câștigătoarei.

„Felicitări gazdelor, o echipă mult mai energică, mai puternică, mai experimentată decât noi. O victorie meritată, nu s-a pus nicio secundă sub semnul întrebării câștigătoarea. Nu prea sunt multe de spus după meciul ăsta”, a declarat Tudor Costescu la finalul partidei. Acesta a răspuns și la câteva întrebări.

O rotație foarte scurtă astăzi, ați schimbat foarte mulți jucători, în special pe cei străini. Când o să vedem o stabilitate în lotul lui Dinamo?

„Și eu sunt curios. Suntem o organizație tânără care încercăm să învățăm din greșeli. Din păcate, uneori aceste greșeli nu arată foarte bine în economia dezvoltării echipei, dar eu cred că, la un moment dat, o să ajungem și la maturitatea care să ne ferească de astfel de momente”.

A venit Willie Kemp la poziția 1. Îi deschide mai multe oportunități lui Deloach să arunce de afară, dar rămâne campion la turnovers?

„E doar primul lui meci oficial. A venit de 4 zile, s-a antrenat cu echipa. N-am ce să reproșez niciunuia dintre jucători în condițiile actuale. Noi dacă de-abia acum începem să ne așezăm și să ne regăsim ca formulă de echipă, sigur că jocul nostru riscă să arate ca acesta din seara asta”.  

Kemp a jucat 35:06 minute și pe statistică apare cu 17 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, 3 mingi pierdute și 3 intercepții. Deloach a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 21 de puncte, iar Baker a fost în double-double cu 15 puncte și 12 recuperări. Vrkic a avut 3 puncte în 23 de minute, în timp ce media sa în campionat este de 18.

Vrkic a început bine sezonul, a fost foarte eficient, în ultimele partide cam șters. L-au cam citit adversarii?

„Nu cred. Cred că are momente mai bune și mai puțin bune ca orice jucător. E un jucător foarte bun, dar nu mă aștept ca într-o echipă ca cea a noastră, cu foarte mulți tineri și lipsă de experiență, și el fără  experiență în liga noastră, să aibă meci de meci eficiența și rezultatele din meciurile lui foarte bune. Trebuie să trăim și cu chestia asta, însă eu sper să ne găsim o constanță care să ne asigure mai multă liniște”.

O serie foarte lungă de înfrângeri, ați mai avut o asemenea serie?

„Niciodata în viață”.

Pentru Dinamo Știința București urmează un meci la Craiova, în 8 decembrie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Întrebare
    Oare cât va mai accepta Costescu să continue seria asta? Aseară au avut în rotație 4 străini și doar 3 români...

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!