Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu: „Tactic e foarte greu să apară schimbări în aceste 2, 3 zile, poate doar ajustări minore”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.05.2018

Seria dintre formația bănățeană și cea din capitală se reia miercuri la Timișoara, de la scorul de 1-1. Bănățenii au un bilanț de 12 victorii și 4 înfrângeri acasă în această ediție de campionat. „Leii” au câștigat ambele partide de pe propriul teren cu CSM Steaua.

Antrenorul alb-violeților, Tudor Costescu, a prefațat duelurile cu „militarii” în cadrul unei conferințe de presă.

„Ne așteaptă o a doua săptămână importantă în play-off. Două meciuri acasă pe care ne dorim foarte, foarte mult să le câștigăm. Practic, singurul lucru pe care l-am obținut la Steaua a fost că am întors dezavantajul terenului propriu. Și dacă am fi fost pe locul 4 și ei pe 5, tot ar fi trebuit să câștigăm 2 meciuri acasă. Sigur că poate părea mai la îndemână. În general, evoluțiile noastre n-au depins de locul în care am jucat, dar dorința de a reuși în play-off este foarte mare”, a spus Tudor Costescu. 

Tehnicianul crede că rezultatele directe favorabile cu Steaua, din prima parte a sezonului, au condus formația sa spre o relaxare care s-a simțit în primul meci al seriei. Atunci gazdele s-au impus la 22 de puncte.

„Cred că în primul meci, de săptămâna trecută, am stat puțin sub umbrela rezultatelor din sezonul regulat și ne așteptam să avem un meci mult mai ușor. Tocmai gândindu-ne la faptul că avusesem succese cu ei în sezonul regulat și asta ne-a costat foarte mult. Mă bucur că am reușit să ne schimbăm atitudinea și îmi doresc să rămânem cu aceeași atitudine din meciul 2 și în continuare, ținând cont de faptul că adversarul nostru este unul redutabil din punctul meu de vedere. Cred că e cea mai completă echipă din Liga Națională, cu jucători deosebiți, experimentați, cu o bancă cu experiență și cu posibilitatea de a schimba foarte, foarte multe și înainte de joc, și în timpul jocului. Cred că Steaua este cel mai dificil adversar pe care îl puteam întâlni în această fază și știu că vom fi mobilizați să jucăm cu cel mai puternic adversar pe care l-am fi putut întâlni”, a adăugat Costescu.

Steaua nu a putut conta pe Dragan Zekovic în primele două partide cu timișorenii.

„Nu știm la ce să ne așteptăm. N-am știut dacă joacă la București. Am făcut ajustările de ultim moment. Probabil că aspectul lor în joc se va schimba. E încă un jucător cu un șut foarte bun de 3 puncte, cu o talie dominantă, care poate să recupereze foarte bine. Probabil că statistic ar schimba ceva. Tactic e foarte greu să apară schimbări în aceste 2, 3 zile, poate doar ajustări minore. Dar eu cred că o să le putem face față indiferent de roster-ul pe care îl aliniază. Steaua are 8 jucători străini la dispoziție, deci oricum ne-am fi așteptat în orice moment la schimbări de efectiv.

La momentul acesta suntem sănătoși, sperăm să reușim să ne recuperăm fizic după efortul depus în cele două meciuri și să arătăm prospețime din primul moment al primului meci, până în ultimul moment al celui de-al doilea”, a mai spus tehnicianul alb-violeților.

Acesta crede că un public activ ar aduce un plus elevilor săi, dar „leii” nu au avut parte de o susținere din tribună așa cum se întâmplă în alte săli în LNBM.

„Eu mă aștept ca echipa pe care o conduc și de care răspund în mod direct să se manifeste la maximul potențialului ei. Sigur că o sală care ne-ar fi alături ne-ar aduce, probabil, un minim de 20% în plus în avantajul nostru. Dar probabil că și fără o sală prezentă alături de noi putem obține rezultate foarte bune, așa cum am demonstrat-o în timpul campionatului”.

Meciul 3 este programat miercuri, de la ora 19:15 și va fi transmis pe DigiSport 4. A patra partidă se va disputa vineri, de la ora 19, transmis de FRB Tv.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!