Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu este noul antrenor al celor de la Știința Dinamo

Eduard Popa

Eduard Popa
16.09.2018

tudor costescu dinamo

Formația Știința Dinamo va fi antrenată în noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin de către Tudor Costescu!

Mutarea era cunoscută oamenilor din lumea baschetului românesc de ceva timp, dar clubul nu a mai apucat să anunțe oficial numirea lui Tudor Costescu în funcția de antrenor din cauza faptului că fostul tehnician al Timișoarei s-a „trezit” și cu postul de selecționer, după demisia surpriză a lui Zare Markovski.

Cu toate acestea, Costescu a fost „dat de gol” de fostul său angajator, președintele lui SCM Timișoara, Ilie Trițoiu. Acesta a spus la o conferință de presă din 20 august că:

„Anul ăsta Dinamo o să aibă o echipă bună. M-am întâlnit cu Costescu acum când am fost la federație. O să aibă 6 străini. Faptul că i-a băgat în prima grupă valorică le-a crescut puțin bugetul. Cel care se ocupă acum de club, un impresar care poate să aducă la discreție jucători. Dinamo n-o să fie chiar așa ciuca bătăilor cum a fost în sezoanele trecute.”

În vârstă de 44 ani Costescu are o vastă experiență în LNBM, unde a antrenat Sportul Studențesc, BC Târgoviște, CSM București, BCM U Pitești și BC SCM Timișoara. El a câștigat Cupa României alături de formația argeșeană, în sezonul 2011/2012.

Potrivit informațiilor noastre, Tudor Costescu îi va avea ca secunzi pe fostul component al echipei naționale, Paul Helcioiu, și pe Ionuț Bâscoveanu, fostul antrenor al Științei București.

În ceea ce privește numele jucătorilor, le-am aflat abia vineri, după amicalul cu SCM U Craiova. Detalii aici

Amintim că asocierea dintre Știința și Dinamo a avut loc în această vară, iar formația va ocupa un loc în urna valorică A în noul format al Ligii Naționale de Baschet. În prima etapă, Știința Dinamo va întâlni acasă pe cei de la CSU Sibiu.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!