Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Costescu nu continuă pe banca „Leilor din Banat”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.07.2018

BC SCM Timișoara a terminat meciurile oficiale la jumătatea lunii mai, dar n-a încheiat încă socotelile financiare pentru sezonul trecut. Din cauza incertitudinilor cu care s-a confruntat echipa, care persistă, antrenorul Tudor Costescu nu va continua pe banca formației timișorene. Tohătan a plecat deja la Sibiu, iar singurul jucător important cu contract este Diaz, dar și el ar putea pleca dacă nu își primește restanțele.

Președintele secției de baschet de la BC SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, a vorbit pentru site-ul oficial al clubului despre situația de la formația masculină.

„Am avut nenumărate probleme, dar cele care au atârnat cel mai greu în economia acestui campionat au fost cele financiare, pe care nici în prezent nu am reușit să le rezolvăm. Facem eforturi să ajungem la zi, dar suferim foarte mult pentru că încă nu avem soluții. Mai sunt de rezolvat două salarii pentru jucători, însă mai avem de încheiat conturile cu furnizorii de echipament, de medicamente, cu cei care ne-au asigurat masa, cu firma de transport, cu hotelurile unde am locuit în țară. Mai avem multe lucruri de pus la punct pentru a încheia sezonul trecut și abia apoi putem discuta despre campionatul care vine”, a declarat Ilie Trițoiu pentru bc-tm.ro.

Lucas Tohătan a fost primul jucător care a semnat cu altă echipă, BC CSU Sibiu. „Suntem într-o postură foarte dificilă, pentru că nu am închis situația financiară a sezonului trecut – mă refer la jucători, antrenori, staff. Vă spun foarte deschis, vom suferi o serie de pierderi. Din păcate, pe Lucas l-am cedat și probabil vom pierde mulți alți jucători: nu avem cum să-i ținem, pentru că nu avem nicio certitudine că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei. Important este să încheiem financiar sezonul ‘17/’18. De altfel, eu le-am și spus jucătorilor, când s-a terminat campionatul că nu e nicio supărare dacă au alte variante mai bune. În momentul de față, l-am pierdut pe Tohătan, mai sunt câțiva baschetbaliști în negocieri cu alte echipe”.

Nici antrenorul care i-a dus pe „lei” pe locul 5 în ultimele două sezoane, Tudor Costescu, nu va continua alături de alb-violeți. Acesta a revenit în ianuarie 2017 pe banca timișorenilor, după un prim mandat în prima parte a sezonului 2013-2014.

„Din nefericire, am rămas și fără antrenorul Tudor Costescu. Am purtat nenumărate negocieri în ultimul timp, însă nu am reușit să-l conving, din pricina incertitudinii din ultimul timp și a incertitudinii ce cred că va exista și în perioada următoare. Nu avem speranțe că ne putem ridica măcar la nivelul ultimilor doi ani, ca echipă. Tudor a renunțat, mai are și o serie de probleme personale de rezolvat. Nu pot spune că l-am înțeles, căci nu m-am împăcat cu ideea, dar aceasta este viața. Mă așteptam să rămână alături de noi, mai ales că era unul dintre cei care cunoștea foarte bine situația actuală si chiar mi-aș fi dorit să o depășim împreună, însă fiecare își alege cât consideră de bine drumul pe care vrea să meargă.

Din păcate, mai suntem sub contract cu un singur jucător dintre cei care au dus greul, pivotul Adrian Diaz, pe care-l putem pierde dacă nu-i plătim salariile restante. Celălalt jucător U23, Tudor Gheorghe, este și el pe punctul de plecare, căci a avut o colaborare foarte bună cu Tudor Costescu și ar putea merge după el. Putem spune că vom lua totul de la zero, la nivel de lot și de bancă tehnică”, a adăugat Ilie Trițoiu.

Pe lângă problemele cu încheierea sezonului trecut, clubul bănățean mai are probleme cu datoriile către jucătorii din 2015, care au acele decizii BAT. Conform criteriului sportiv, alb-violeții ar fi repartizați în prima grupă valorică în prima fază a Ligii Naționale în sezonul următor.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București doaridioti :

    Restante
    Poate Dl Tritoiu , plătește și datoriile către jucătorii din anii trecuți , care își așteaptă banii și apoi să fie la 0 cu datoriile. Sa nu mai mintă lumea cum face cu jucători.

    cu 5 ani în urmă (03.07.2018) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Costescu
    Cred ca e cel mai potrivit sa construiască o echipă competitivă. Dacă intr adevăr vrem să contăm în viitorul campionat, ar trebui să facem tot posibilul sa l convingem sa preia banca tehnică.

    cu 5 ani în urmă (03.07.2018)
    • tzontzolino:

      serios?
      La Pitesti s-a strigat demisia cand era sa retrogradam cu Costescu. A ajuns la Timisoara apoi unde a fost usuit dupa cateva etape. Un an parca nu a antrenat nicaieri si dupa revenire cu un lot bun si cu continuitate subit e perfect pt Pitesti, Cluj si altele. Sapera ne-a scos din toate si l-am usuit imediat. Altii urla cu cipriotu ca vai ce bun a fost dar uitam ce lot a avut. Si Achim care castiga campionate si joaca finale e huiduit mai mereu...Ce experti suntem unii.

      cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    • pipzn:

      @tzontzolino
      Va raspund doar partea cu "subit e perfect pentru ... Cluj".
      Da, ar fi fost in lipsa unei variante cu antrenor strain. Pentru ca d-nul Costescu a aratat ca poate crea un joc coerent si bun si in progres atunci cand si are cu cine, de la un sezon la altul. Ceea ce nu am remarcat la "U" in acest sezon fata de sezonul precedent.
      Iar pentru a se putea face comparatii cat mai aproape de realitate ar trebui sa fie ceva echivalent cu concursurile auto monomarca: in conditii de masini identice se vede cine e cel mai bun pilot. In cazul nostru ar fi ce poate face un antrenor sau altul cu acelasi lot, calitativ vorbind. Si eu cred ca, avand lotul de sezonul care tocmai s-a incheiat, atat d-nul Costescu cat si d-nul Fleseriu, ca sa nu spun de d-nul Achim ar fi obtinut mai mult pentru Cluj.

      Nu as vrea sa fiu inteles gresit. Clubul datoreaza mult jucatorului Silvasan, mi se pare absolut normal sa i se gaseasca un loc in organigrama clubului insa saritul unor trepte necesare in (orice) cariera nu cred ca ajuta pe nimeni altcineva.

      cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mi-ar fi placut
    daca ar fi ajuns la "U". Dar (dupa cum am mai citit in comentarii), cum acest lucru nu e posibil (d-nul Silvasan ramane pe pozitii), nu ramane decat speranta ca se va gasi un buget suficient de mare incat noii jucatori sa se descurce singuri.

    Ma gandesc ca Pitestiul sau Craiova ar fi in masura sa ii faca o oferta pe masura.

    cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Pipzn
      Era bine sa ajunga la Cluj, dar macar sa ii luam pe Diaz si Jeremic

      cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Da, sunt jucatori interesanti. Si Oradea i-a vrut anul trecut dar nu a putut sa-i ia. Voi aveti un buget care nu ar trebui sa va puna probleme in acest sens.

      cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Diaz ar fi o optiune buna in locul lui Drungilas, iar Jeremic e un super jucator care ar fi fain sa vina la noi.

      cu 5 ani în urmă (04.07.2018)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    costescu
    Si Steaua ar putea intra pe fir. E un antrenor foarte bun si va fi ofertat.

    cu 5 ani în urmă (04.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!