Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tudor Dumitrescu: „Avem probleme destul de mari de efectiv, cu multe accidentări”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.01.2019

Universitatea Cluj a obținut sâmbăta trecută al doilea succes stagional, 74-70 acasă cu FCC ICIM Arad, și dispută astăzi primul meci în deplasare după cinci jocuri la rând acasă. „U” a avut probleme de efectiv săptămâna aceasta, despre care a vorbit antrenorul secund, Tudor Dumitrescu.

„Este foarte importantă această victorie, ne dă încredere pe viitor, deși avem probleme destul de mari de efectiv, cu multe accidentări. Dar nu contează acest lucru, vom munci în același fel, ne vom pregăti pentru fiecare meci din ce în ce mai bine ca să putem obține o nouă victorie. Încerc să le spun anumite lucruri și psihologice, anumite experiențe pe care le-am avut ca și jucător, să le facă să se concentreze bine în timpul meciurilor”, a declarat Tudor Dumitrescu (foto, al doilea din stânga) pentru TVR Cluj.

Rishonda Napier este una dintre jucătoarele cu probleme, aceasta având ruptură musculară. Universitatea s-a despărțit la începutul acestui an de Nicolett Orban, care a plecat la liderul Grupei Galbene, CSU CSM Oradea.

În aceste condiții, formația pregătită de Carmin Popa a jucat în 7 și în succesul cu FCC ICIM Arad, de acum o săptămână. Au evoluat atunci (în ordinea minutelor jucate): Arlesia Morse, Paula Cenean, Aleksandra Begenisic, Roberta Boț, Irina Părău, Adina Ciciovan și Marina Sfîrlea.

Aleksandra Begenisic (nr. 15) a fost cea mai eficientă jucătoare a partidei (+26), cu 25 de puncte și 9 recuperări în 31:14 minute. Aceasta este decana de vârstă a Universității, la 29 de ani.

„Niciodată nu am fost într-o situație ca aceasta, nu am mai jucat într-o echipă atât de tânără și mă simt ciudat pentru că sunt cea mai în vârstă jucătoare. Mă simt bine, mă simt respectată și vreau să ajut cât pot de mult”, a declarat și Aleksandra Begenisic pentru TVR Cluj.

Bosniaca este cea mai bună recuperatoare a formației clujene, cu 7,9 mingi prinse la panou pe meci. Pivotul a jucat în 13 partide din Liga Națională de Baschet Feminin și mai are medii de 9,9 puncte, 0,5 la pase decisive, intercepții și capace, 2,3 mingi pierdute și 11,6 eficiență în 29:34 minute.

Meciul dintre CSM Satu Mare și Universitatea Cluj se joacă astăzi, de la ora 18:00, pe terenul vicecampioanei. Cele două echipe sunt despărțite de 7 puncte, cu sătmărencele pe doi cu 22 de puncte și clujencele pe 7 cu 15 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!