Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Fometescu face pasul către Liga Naţională

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
14.01.2018

tudor fometescu csm csu oradea

Tudor Fometescu se va alătura luni echipei de prima ligă CSM CSU Oradea. Fometescu și-a început cariera la ACS Magic Champions București  și și-a continuat-o la ACS 4 Sports Agronomia București.

Tânărul e născut pe 9 martie 1999 și măsoară 1.92 metri. El evoluează pe post de fundaș și mărește posibilitățile de rotație a jucătorilor sub 23 ani. În prima parte a acestui sezon competițional, Tudor a evoluat pentru Agronomia 4 Sports Bucuești în Liga 1.

Palmaresul său cuprinde un titlu național la U18 (în 2017), unul la U16 (2015), medalie de argint la U18 (2016) și la U14 (2013), respectiv o medalie de bronz la U15 (2014).

Fundașul este component al echipelor naționale de juniori. De-a lungul timpului el a bifat trei participări la Campionatele Europene, a reprezentat România la CE U16 masculin Divizia B din anul 2015, respectiv la CE U18 masculin Divizia B în 2016 și 2017. La cel din urmă, sub comanda antrenorului Milan Sokic cu care a colaborat și la nivel de club, Tudor a avut medii de 7.8 puncte, 3.6 recuperări și 1.8 pase decisive.

Tudor Fometescu este fiul fostului mare internaţional român Claudiu Fometescu.

*foto: Alina Cojocaru Photography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!