Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Jucan: „Îmi doresc din tot sufletul să începem să jucăm mai agresiv”

Paul Olar

Paul Olar
05.10.2014

Eliminată din Cupa României, U Banca Transilvania încearcă să își panseze rănile în prima etapă a Ligii Naționale. Misiunea nu va fi ușoară, mai ales că ardelenii întâlnesc rivala de la CSU Ploiești.

Mai mult, din efectivul clujean lipsesc piese de bază, așa că întâlnirea se anunță extraordinar de dificilă, precum a precizat și Tudor Jucan. Baschetbalistul conștientizează ce bucurie poate produce un eventual succes punând, astfel, accentul pe agresivitate.

Tudor, un eșec în ultima partidă oficială...

Da, din păcate nu am reușit să ne calificăm. Am pierdut această calificare în primele două sferturi, la Cluj. Atunci, nu am fost agresivi, nu ne-a intrat nimic și după am încercat să revenim. Am câștigat două puncte, dar nu a fost suficient. La Timișoara, am jucat destul de bine până pe final, având în vedere că ni s-au accidentat doi jucători. Am primit câteva coșuri de trei puncte și am căzut psihic. Trebuie să mergem înainte pentru că meciurile ne așteaptă.

Cum vezi încleștarea cu CSU Ploiești?

Meciul cu Asesoft este foarte important.  Din păcate, avem câteva probleme, însă eu cred că Branko Cuic și Miljan Medvedj își vor reveni. Sper să jucăm cât mai bine și să câștigăm. Este primul meci acasă și asta contează cel mai mult. Îmi doresc din tot sufletul să începem să jucăm mai agresiv. Atâta timp cât jucăm agresiv, s-a văzut că am revenit în meci și echipa merge destul de bine. Asta trebuie să facem și să lucrăm la acest lucru.

Fiind clujean, ai văzut ce înseamnă un duel cu Ploiești pentru sală...

Da, așa este. Când eram la alte echipe am venit la meciurile din finală cu Asesoft-ul și știam că va fi plină sala. Sper ca și luni, la ora meciului, să fie la fel, pentru că asta ne ridică 50%. La fel a fost și la Timișoara, sala i-a încurajat, iar ei au înscris câteva coșuri de trei puncte pentru a tranșa situația.

O apărare agresivă ar fi cea mai potrivită pentru confruntarea cu Ploiești?

Da, deoarece și ei joacă foarte agresiv. Ploieștenii au o rotație destul de lungă, la fel ca a noastră. Din păcate, din cauza accidentărilor, nu pot să spun același lucru.

Crezi că o victorie cu Asesoft ar face uitată eliminarea din Cupa României?

Nu cred că ar face uitată. Cupa României era un obiectiv al nostru, dar o victorie cu Ploieștiul ar fi extraordinară și de aici am putea să construim ceva frumos.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!