Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Jucan: „Cred că noi, Oradea și Steaua suntem favoriți la titlu”

Paul Olar

Paul Olar
05.09.2016

La fel ca în stagiunile precedente, U-Banca Transilvania se anunță drept una dintre pretendentele la titlul de campioană. Gruparea ardeleană a operat mai multe modificări de lot, transferându-i pe Vlad Moldoveanu, Ousmane Barro și Max Pustozvonov. De asemenea, căpitanul Tudor Jucan s-a recuperat complet după o lungă accidentare și își va putea ajuta colegii.

„A fost foarte greu să stau pe bancă și să nu pot să-mi ajut colegii, mai ales când vedeam că avem probleme în faza de apărare și la recuperări. Nu am avut voie să alerg până cu 10 zile înaine să încep pregătirea cu echipa, așa că în perioada de vară am muncit mult pe partea de forță”, a declarat Jucan, într-un interviu acordat site-ului u-bt.ro.

Dincolo de transferuri, U-BT se mândrește și cu un antrenor nou, în persoana lui Mihai Silvășan. Tudor are încredere în fostul său coleg, spunând:

„Silvă este un antrenor tânăr și ambițios, are un sistem bun de joc, pe care vrea să-l urmăm. În această perioadă, a cerut foarte mult de la noi și am răspuns destul de bine, sper să avem un sezon reușit, îmi doresc acest lucru și pentru el. Cred că noi, Oradea, Steaua suntem favorite, dar și Sibiu, Pitești sau Mureș trebuie luate în calcul.”

Începând cu sezonul 2016-2017, formațiile vor fi obligate să înscrie pe foaia oficială doar cinci baschetbaliști străini. Această mutare vrea să favorizeze sportivii autohtoni, care se află în vederile naționalei pentru EuroBasket 2017.

„O să vedem în vara anului viitor cât de bună este regula cu jucătorul roman. Ne așteaptă un an 2017 foarte greu, având în vedere că suntem calificați la EuroBasket, iar acolo trebuie să demonstram ceea ce știm și ceea ce putem. Părerea mea este că avem jucători cu care sa facem față în grupă”, a spus Tudor, conform u-bt.ro.

Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!