Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Tudor Jucan, la final de carieră: „Nu mai vreau să fiu pe drumuri, vreau să stau acasă, am fost plecat destul, 14 ani ajung”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
29.05.2017

Ajuns la vârsta de 34 de ani, Tudor Jucan a ales să se retragă din activitatea de jucător acum la finalul sezonului competițional 2016-2017. Și cum poți pune căpăt unei cariere mai frumos decât din postura de căpitan al formației U-Banca Transilvania Cluj, echipă care a semnat supremația în baschetul românesc în ultimul sezon, câștigând toate cele trei trofee puse în joc, SuperCupa României, Cupa României și desigur, campionatul. 

„Am avut un sezon extraordinar și țin minte când l-au numit pe Silvă antrenor, mi-a spus că vrea să fiu căpitanul de echipă, că vrea să continuăm împreună. Nu a a fost ușor, mai ales începutul, a fost extraordinar de greu, dar până la urmă fiecare jucător a înțeles ce are de făcut și am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Și, chiar vorbeam cu băieții, am mai fost la două echipe căpitan, dar așa atmosferă cum a fost acest sezon nu am mai întâlnit nicăieri. S-a văzut că suntem o echipă pentru că și în momentele grele am reușit să învingem. Lui Silvă nu i-a fost greu să se impună, pentru că, după părerea mea, și-a ales jucătorii foarte bine, știam ce poate, știam ce potențial are, dar, într-adevăr, să câștigi în primul an de antrenorat trei trofee ai nevoie și de puțin noroc. Mă bucur foarte tare că a reușit și mă bucur că am fost alături de el în primul an ca antrenor principal și că am câștigat toate trofeele. 

Pentru mine a fost un sezon foarte, foarte greu. Am avut niște jucători extrem de valoroși, despre care toată lume știe ce pot, iar despre mine știe toată lumea că nu sunt un jucător spectaculos, tot timpul am tras pentru echipă și era foarte greu. La începutul sezonului am jucat mai mult, dar acum, pe final, am jucat mai puțin, pentru că fizic am început să simt acești 14 ani de carieră. A început să mă doară tot corpul. După cantonamentul de la Mediaș, am decis să pun capăt carierei, pentru că acolo am simțit că mă dureau toate și atunci am decis, împreună cu soția mea și cu familia, am zis că acesta e ultimul an pentru că efectiv nu mai pot. Mai aveam un an contract, dar am vorbit cu Mircea și Silvă și i-am anunțat. La Mediaș au fost niște cantonamente foarte intense și am zis că nu vreu să fie urmări mai grave pentru viitor.

Încă nu m-am decis sută la sută cu ce voi continua, vreu să mă liniștesc puțin, să petrec timp cu familia și să stau cu fetița, încă nu m-am decis, dar nu vreau să devin antrenor. Îl am pe Silvă și îl văd cât e de implicat. Dacă are nevoie de mine, îl ajut cu cea mai mare plăcere, dar să fiu antrenor nu cred că este pentru mine. Nu mai vreau să fiu pe drumuri, vreau să stau acasă, am fost plecat destul, 14 ani ajung”, a declarat căpitanul campion al clujului, într-un interviu acordat site-ul oficial al U-BT. 

Și da, într-adevăr, Juki și-a pus ghetele în cui, și la propriu și la figurat, alături de poate cea mai importantă medalie cucerită în cariera sa, medalia de campion național al României alături de U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. 

Tudor Jucan a evoluat la trei cluburi din România, Gaz Metan Mediaș, BC Mureș Târgu Mureș și U-Banca Transilvania, cucerind medalii în Liga Națională sau cupe ale României. Conform statisticii de pe TotalBaschet, din sezonul 2008-2009 și până în prezent, baschetbalistul român a bifat 285 de prezențe la nivelul primului eșalon, timp în care a totalizat exact 1000 de puncte marcate, 1058 recuperări, 267 pase decisive, 190 intercepții, 22 de capace și 1678 la eficiență, totul în 4775 de minute petrecute pe suprafața de joc. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu / u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Multumim
    pentru tot ce ai facut. Vei ramane in inimile noastre. U!

    cu 6 ani în urmă (29.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Căpitane
    Îți mulțumim!

    cu 6 ani în urmă (29.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!