Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Tunde Kilin: „La Sfântu Gheorghe mă simt ca acasă. Vreau să îmi continui sezonul cu evoluții bune”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.02.2017

Campioana en-titre Sepsi SIC Sfântu Gheorghe își continuă parcursul perfect în campionat, după ce în runda precedentă a bifat cea de-a 17 victorie la rând în LNBF, 79-62 pe terenul celor de la CSM Satu Mare. Pentru fetele pregătite de Zoran Mikes urmează un nou test, de această dată pe teren propriu, în Sala „Kati Szabo” urmând să sosească Phoenix Galați, echipă care a deschis lupta pentru locurile 1-6 cu o surprinză. 

TotalBaschet a luat legătura cu una dintre artizanele victoriei din runda anterioară de la Satu Mare și anume conducătoarea de joc, Tunde Kilin. Antrenorul grupării din Sfântu Gheorghe i-a dat credit maxim româncei, aceasta fiind prezentă pe parchet pe parcursul întregii confruntări, iar Tunde a răsplătit încrederea băncii tehnice cu o prestație pe măsură, fiind aproape de un double-double cu 13 puncte, 9 pase decisive și un indice de 16 unități la eficiență, cel mai mare al său din sezonul competițional 2016-2017. 

Ați trecut peste eșecul din cupă cu o victorie clară la Satu Mare. Cum a fost meciul de acolo și cum v-ați simțit în teren la primul meci după Final Eight?

„Am făcut un meci bun la Satu Mare, am lăsat în spate eșecul suferit în cupă, iar acum ne concentrăm pentru următoarele partide. Am încercat să dăm tot ce a fost mai bun din noi, chiar dacă ne-au lipsit două jucătoare”.

40 de minute, 13 puncte, 9 pase decisive, 16 la eficiență. De departe cea mai bună prestație a ta din acest sezon...

„Am intrat motivată pe teren, am știut exact ce am de făcut și am încercat să fac cât mai puține greșeli și să ajut echipa cât am putut eu de mult”.

Urmează meciul cu Phoenix Galați, echipă care tocmai a învins pe Târgoviște. Ce așteptări ai de la acest meci?

„Cred că nici un meci nu se aseamănă cu altul, contează cât de concentrate intrăm pe teren. Suntem pregătite, ne-am antrenat bine și vom intra cu atitudine pozitivă, cu gândul să câștigăm”.

Care sunt obiectivele tale personale pentru ce a mai rămas din acest sezon, dar obiectivele din punct de vedere colectiv?

„Obiectivele mele personale sunt destul de multe, aș spune că, ce îmi doresc cel mai mult este să progresez cu fiecare meci și să îmi continui sezonul cu evoluții bune, voi trage de mine să joc tot sezonul măcar la fel de bine ca în ultimul meci. Ca obiective colective, tratăm fiecare meci ca pe o nouă provocare și intrăm pe teren mereu motivate să câștigăm”.

Cum te simți tu la Sfântu Gheorghe, din punct de vedere al orașului, echipă, suporteri, și așa mai departe?

„La Sfântu Gheorghe mă simt ca acasă. Sunt deja aici de câțiva ani și m-am obișnuit și cu echipa și cu orașul, chiar dacă e mic, oamenii sunt primitori și suporterii pentru noi sunt al 6-lea jucător pe teren. Aș dori pe această ocazie să le transmit să fie alături de noi, să aibă încredere în munca noastră și să ne susțină în continuare ca până acum”.

Tunde Kilin este o jucătoare extrem de importantă în rotația și angrenajul echipei campioane, fiind prezentă pe parchet în absolut toate partidele jucate de Sepsi în Liga Națională de Baschet Feminin. Cu o medie de 11:16 minute petrecute pe parchet, Tunde a acumulat până în prezent în medie 2.8 puncte pe meci, 0.8 recuperări, 1.7 pase decisive, 0.6 intercepții, 1.0 mingi pierdute și 2.5 în dreptul productivității. 

Partida dintre Sfântu Gheorghe și Galați, ultima a etapei a doua din faza secundă a LNBF, se joacă azi, începând cu ora 19:00, fiind transmisă în direct pe canalul de YouTube a formației gazdă. 

*Foto: Gyurkó-Henning Balázs (Crow Security)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!