Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj își adjudecă confruntarea de pe teren propriu cu Phoenix Galați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.12.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a bifat o nouă victorie în campionat, după ce a trecut în această seară pe teren propriu de Phoenix Galați, scor final 91-75. Meciul dintre cele două formații s-a jucat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și a contat pentru etapa cu numărul 10 din LNBM. 

Debutul confruntării dintre clujeni și gălățeni a fost unul echilibrat, cu un mic plus de partea gazdelor, care la finalul primelor 10 minute de joc conducea pe tabela de marcaj la 6 puncte diferență, scor 23-17. Ulterior, sfertul secund s-a încheiat indecis, la egalitate 20-20, iar astfel s-a intrat la vestiare tot cu 6 puncte de partea campioanei en-titre, 43-37. Fără Drungilas și Torok, accidentați, U-BT a avut o primă repriză foarte dificilă în fața unei echipe extrem de arțăgoase. 

Odată cu revenirea de la vestiare însă, elevii lui Mihai Silvășan au început să tureze motoarele și încet să pună diferență între ei și adversarii de la Phoenix. Pe de o parte, gruparea alb-neagră era tot mai eficientă pe plan ofensiv, în timp ce adversarii nu mai reușeau să vină cu replica sub nicio formă. Sfertul 3 s-a încheiat cu un parțial clar al Clujului, 30-13, intrând în decisiv cu un avantaj mai mult decât liniștitor. Având în vedere proporțiile scorului, Mihai Silvășan și staff-ul său au decis să acorde mai multe minute și tinerilor din lot, iar de acest lucru a profitat formația de la malul Dunării, care în urma unui parțial de 25-18 în sfertul 4 a reușit să reducă deficitul până la final la 16 puncte, U-BT reușind să câștige disputa cu 91-75. 

Punctele Clujului au fost marcate în acest meci de Ousmane Barro 18 (12 recuperări), Zeljko Sakic 15, Nandor Kuti 14, Andrei Calinicenco 13, Vaidas Kariniauskas 9, Lasan Kromah 8, Justin Gray 4, Giordan Watson 4, Andrei Mureșan 2, David Vida 2 și Abu Teir 2. De cealaltă parte, pentru gălățeni au punctat Anthony Gugino 18, Phillip de Shon Miller 17, Ernests Kalve 14, Sead Hadzifezovic 11, Marko Pavlovic 8, Tudor Sabău 4 și David Stan 3. 

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj a ajuns la un bilanț de 8 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce Galațiul are acum 6 meciuri câștigate și 4 pierdute. În următoarea rundă, clujenii vor avea derby pentru primul loc cu BC SCM Timișoara, în Banat, iar Phoenix va juca din nou în deplasare, de această dată în Bănie cu Craiova. 

*Foto: Manases Sandor (Facebook U-BT Cluj-Napoca)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!