Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj încheie prima fază a sezonului regulat cu o victorie

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.03.2018

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca au trecut pe teren propriu de BC SCM Timișoara la capătul unui meci extrem de disputat cu scorul final de 93-91. Confruntarea a contat pentru ultima rundă din prima fază a sezonului regulat a LNBM, iar în urma acestui rezultat, clujenii au egalat liderul CSU Sibiu la puncte, în timp ce Timișoara riscă să piardă locul 3 până la finalul etapei. 

Confruntarea găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian” de sub Feleac a început cu formația oaspete la conducerea jocului, timișorenii având un start curajos în fața campioanei. După primele 10 minute ale întâlnirii, tabela indica un ecart de 6 puncte din partea bănățenilor, scor 25-19. Sfertul secund a continuat în aceeași notă cu trupa lui Tudor Costescu la timona jocului. Alb-violeții nu le-au permis gazdelor reveniri decisive în joc, mai mult de atât au reușit să mărească ecartul până la intrarea la vestiare. Astfel, BC SCM Timișoara a câștigat sfertul 2 cu un parțial de 25-21 și a intrat în pauza mare cu un avantaj de 10 puncte, scor 50-40.

Odată cu cele aproximativ 10 minute de pauză, campionii en-titre au sunat revenirea, iar Mihai Silvășan a abordat o altă tactică care avea să aibă rezultate semnificative. Până la jumătatea sfertului 3, cele 10 puncte diferență dintre ardeleni și bănățeni s-au transformat în 3, 53-56, grație unor aruncări de la mare distanță venite din partea lui Kromah și compania. În mai puțin de un minut și jumătate însă Timișoara s-a desprins din nou, la 8 puncte, 53-61, iar totul părea să se întoarcă la scenariul din prima repriză. Amfitrionii au revenit din nou, iar în urma unui parțial de 30-22 aceștia au venit la doar 2 puncte în spatele adversarilor timișoreni, 70-72, scor consemnat înaintea sfertului 4. 

Așadar, actul decisiv se anunța unul incendiar, iar U-BT a reușit în mai puțin de 30 de secunde să treacă în avantaj, 73-72, printr-o execuție de la mare distanță semnată de același Lasan Kromah. Confruntarea se scurgea într-o notă tot mai echilibrată și tot mai disputată, iar la jumătatea sfertului tabela indica un sec 78-78. Treptat, gruparea alb-neagră a început să se desprindă ușor de alb-violeți, 84-78, însă a venit rândul acestora din urmă să nu cedeze lupta, revenind din nou în spatele rivalei din teren, 84-82 pentru Cluj. Disputa a continuat în același ritm, nervii începând să fie împinși la maxim atât în teren, cât și la marginea acestuia. Într-un final de meci extrem de tensionat și în urma unui nou parțial de 23-19, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reușit să-și adjudece victoria în fața celor de la BC SCM Timișoara cu scorul de 93-91. 

Marcatorii campioanei în acest duel cu BC SCM Timișoara au fost Lasan Kromah cu 19 puncte, Zeljko Sakic 16, Ousmane Barro 15, Giordan Watson 12, Adomas Drungilas 11, Andrei Calnicenco 8, Franklin Zeigler 7, Aleksandar Rasic 3 și Nandor Kuti 2. De cealaltă parte, pentru Timișoara au punctat Mladen Jeremic 24, Igor Mijajlovic 14, Andre Diaz 14, Ionuț Drăgușin 13, Milos Komatima 11, Octavian Popa Calotă 8, Lucas Totahan 4, Jordan Burdgess 2 și Marko Stevanovic 1.

În urma acestui succes, U-BT Cluj a ajuns la un bilanț de 18 victorii și 4 înfrângeri, având 40 de puncte acumulate, exact la liderul CSU Sibiu, însă diferența dintre cele două rivale este făcută de meciurile directe, acolo unde sibienii au reușit să câștige ambele confruntări. De cealaltă parte, trupa din Timișoara are acum 15 victorii și 7 înfrângeri cu 37 de puncte, iar în cazul unei victorii a orădenilor cu Steaua, Timișoara va pierde locul 3. 

*Foto: Andreea Vlase @totalbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!