Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, învinsă de 3 foști jucători

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.03.2018

CSM CSU Oradea a reușit în această seară să învingă campioana en-titre U-Banca Transilvania Cluj-Napoca la 7 puncte diferență, scor final 90-83, luându-și astfel revanșa după eșecul din finala Cupei României, meci câștigat în urmă cu câteva săptămâni de clujeni. De această dată, CSM CSU Oradea a reușit să-și adjudece victoria în fața rivalei din Cluj-Napoca în mare parte datorită a 3 foști jucători care au jucat în alb și negru în trecut, Mandache, Pasalic și Kariniauskas. Cei 3 au marcat împreună 57 de puncte din totalul de 90 al echipei. 

Capul de afiș și principalul artizan al victoriei bihorene a fost fără dubii Andrei Mandache, baschetbalist care a izbutit un season-high în urma unei zile de excepție din afara semicercului. Mandache a terminat partida cu 27 de puncte, 1 recuperare, 2 pase decisive, 1 intercepție și fără nicio minge pierdută în 31 de minute jucate, totul pentru un indice de 28 de unități la eficiență, cel mai mare personal din actuala stagiune. Și într-adevăr, Andrei a prins o zi de excepție la aruncări, având 100% (4/4) de la 2 puncte, 75% (6/8) de la 3 puncte și 50% (1/2) de la linia de libere. 

Muhamed Pasalic a fost și el în zi bună împotriva echipei care l-a adus în baschetul din România, reușind 15 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și 2 mingi pierdute, totul pentru un indice la productivitate de 15 unități. În cele 30 de minute petrecute pe suprafața de joc, Muha a strâns la rândul său procentaje foarte bune cu 75% (3/4) din interiorul semicercului, 50% (2/4) de la mare distanță, respectiv 60% (3/5) din dreptul liniei de fault. 

Ultimul, dar nu cel din urmă, lituanianul Vaidas Kariniauskas, a venit la rândul său în baschetul nostru tot prin intermediul Clujului, începând sezonul sub Feleac, însă ulterior a ajuns sub aripa lui Cristian Achim. În această seară, Vaidas a izbutit un joc foarte bun în compania fostei sale echipe, reușind în cele 26 de minute să termine cu 15 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, 1 intercepție și 2 mingi pierdute cu 17 la eficiență. Din punctul de vedere al procentajelor, balticul a încheiat derby-ul cu 83% (5/6) de la 2 puncte, 33% (1/3) de la 3 puncte și 100% (2/2) de la libere. 

Restul de 33 de puncte marcate de Oradea în coșul Clujului în această seară au venit pe mâna jucătorilor Arturas Valeika 8, Bobe Nicolescu 8, Goran Gajovic 8, Bogdan Țibîrnă 5 și Kristopher Richard 4. 

*Foto: Roby Boros / Valetin Todea / Manases Sandor

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    dragi oradeni
    mulți ați dat minus unei postări personale de acum vreo lună în care vă sugeram să-i aduceți și pe Adamovici și Olah pentru a putea cîștiga campionatul dar și pentru a demonstra ceva tehnicienilor clujeni. QED ! Revenind la partidă, cred că a fost cea mai bună din campionat dpdv baschetbalistic. Din punct de vedere fauristic a fost în nota imbecil-constantă a metrului etalon al prostiei ( adica faurul ). De data asta "decît " ( a se citi DOAR ) 2 exemple. Minge aut din pieptul lui Țibîrna, faurul aflat la 1 m acorda repunere Oradea. Mandache sare la juma de metru de Rasic ( să zicem că mîna era la 15-25 cm de Rasic) faurul aflat la 2 m de fază EXACT pe direcția jucătorilor ( după cum arată și camera ce filmează de lîngă panou ) faurul acordă fault ! Mai vreau să adaug că Drungilas de vreo 3 jocuri este pastă totală ( chiar și Olah cu puțină încredere acordată cred că era mai folositor ) iar Sakic a făcut PRIMUL meci adevărat de cînd este la Cluj ( fără acea sictireală afișată pînă acum ). Un plus și pentru anoucer-ul care și-a făcut treaba , spre deosebire de păcăliciul de la Cluj, de fapt un "giurnalist de folbal ". Ce vreau să zic cu asta ? Păi la Cluj se anunță doar reușitele lui U ( cîteodată) , 2 șaț ( de teqila probabil ) și celebrul UUUUUUZZZZIIII Baro, iar aseară am auzit clar numele oaspeților atît la schimbări , la reușite la coș dar mai ales : " Miha Lapornic 3 puncte din 45 grade, stînga" ! Super tare...

    cu 6 ani în urmă (03.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!