Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și BC SCM Timișoara încheie prima fază a sezonului regulat cu un duel direct

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.03.2018

Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va găzdui vineri, 23 martie, cu începere de la ora 17:15, confruntarea care va pune față în față echipele U-Banca Transilvania Cluj și BC SCM Timișoara. Duelul va conta pentru ultima etapă a primei faze din sezonul regulat al LNBM și va fi transmisă în direct de DigiSport 4. 

Pe de o parte, gazdele de mâine nu mai pot pierde locul secund înaintea debutului fazei Top 6, însă au nevoie de victorie în fața bănățenilor pentru a rămâne lângă liderul BC CSU Sibiu. La ora actuală, echipa pregătită de Mihai Silvășan este pe locul 2 în campionat, având un bilanț de 17 meciuri câștigate și 4 pierdute, iar dacă va reuși să învingă mâine pe Timișoara atunci cele două mari rivale, U-BT Cluj și CSU Sibiu, vor încheia prima fază la egalitate perfectă. De cealaltă parte, BC SCM Timișoara are nevoie de un succes în fieful campioanei pentru a-și asigura locul 3 în clasament. În cazul unei înfrângeri la Cluj coroborată cu o victorie a Oradiei la Steaua, atunci Timișoara va coborî un loc în clasament. 

Atât U-BT, cât și Timișoara vin după victorii în ultima etapă disputată în campionatul românesc de baschet masculin. Pe de o parte, clujenii au trecut fără drept de apel de Steaua CSM EximBank București, scor final 84-68, în reeditarea finalei din stagiunea precedentă. Pe de altă parte, bănățenii lui Costescu au câștigat în Bănie în fieful celor de la SCM U Craiova, scor 85-74. 

Meciul de mâine dupămasă va fi cel de-al 3-lea din acest sezon competițional care pune față în față Clujul și Timișoara. Primul s-a consemnat în turul LNBM, atunci când campioana en-titre a câștigat la Timișoara cu 81-70, iar cel de-al doilea duel s-a consemnat în semifinala Cupei României de la Sfântu Gheorghe, atunci când U-BT s-a impus din nou, 77-75. În ultimii 13 ani s-au consemnat 40 de întâlniri directe între cele două combatante, timp în care 25 de victorii le-au revenit alb-negrilor, iar 15 alb-violeților. 

Mihai Silvășan nu se va putea baza în acest meci pe Miha Lapornik, jucător care va reveni luni la antrenamente după o accidentare, în timp ce Tudor Costescu va avea tot lotul de jucători la dispoziție. 

Disputa de mâine din „Horia Demian” va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Laurențiu Grigoraș și Ciprian Ciocan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

*Foto: Andreea Vlase @totalbaschet.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    in momentul de fata
    TM are o echipa si o forma sportiva mai bune decat ale Stelei. Plus un antrenor mai bun, dupa parerea mea.
    Deci ne asteapta un meci strans. Sa speram ca vom avea aceeasi energie si dorinta de victorie ca in meciul cu Steaua.
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (23.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!