Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și CSM Oradea încep azi lupta pentru un loc în finala LNBM

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.05.2017

U-Banca Transilvania Cluj primește azi vizita formației CSM CSU Oradea în primul meci din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul 1 se joacă în această seară începând cu ora 19:00, fiind transmis în direct de DigiSport 4, în timp ce meciul al doilea se va juca joi, 4 mai, tot de la ora 19:00, dar pe DigiSport 4. Ambele confruntări vor fi găzduite de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. 

Câștigătoarea sezonului regulat, Clujul, și campioana en-titre, Oradea, se vor duela în cea de-a doua semifinală consecutivă de campionat, după ce în sezonul precedent bihorenii au avansat în finală după seria cu cei de la Cluj. În stagiunea 2015-2016, CSM Oradea a avut avantajul terenului propriu în seria cu U-BT, reușind să se califice în ultimul act cu 3-1 la general. 

În sezonul actual, alb-negri și roș-albaștri s-au duelat de 5 ori, toate cele 5 partide fiind câștigate de U-BT. Prima victorie clujeană s-a consemnat în SuperCupa României, 70-67, urmând ca mai apoi să se impună pe rând în Liga Națională cu 86-72, 75-55, 89-74 și 89-75. 

Până acum în play-off, ambele combatante au avut un parcurs fără eșec, reușind să câștige cu 3-0 seriile din sferturile de finală. U-BT a trecut de Craiova, în timp ce Oradea s-a impus în fața Timișoarei. 

Arbitri primului joc al seriei dintre Cluj și Oradea vor fi Alin Faur, Ciprian Ciocan și Sorin Drugău, iar comisar din partea FRB va fi Ion Olaru. Apoi, în cel de-al doilea meci, vor arbitra Fabiana Martinescu, Șerban Rașoagă și Costin Bogdănescu, în timp ce observator va fi Mihai Caraoin. 

*Foto: Andor Marton @totalbaschet.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    haide U!
    Cred ca asta ar fi trebuit sa fie finala, dar no..ne multumim sa batem si steaua in finala 😜.
    Orgolii mari la mijloc dupa 5 infrangeri consecutive sezonul asta, deci nu va fi gluma...
    Dupa un sezon asa bun ar fi pacat sa scapam finala, sa speram ca echipa va avea determinarea necesara pt a castiga.
    Haide U!

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Da da
      De acum începe balul:) pana acum a fost frecția la piciorul de lemn sau plastic:)) sper sa câștigam:) nu pot uita baietii baschetul asa de pe o zi pe alta. Daca barro e in meci restul vin pe langa cu triplele

      cu 6 ani în urmă (02.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Alea jacta est...
    de cate ori, ramane de vazut.
    U- BT e o " nuca tare" de spart.
    Consider ca secretul unei reusite sta in jocul de echipa.
    Pana acum U-BT ne-a aratat ca este un melanj de individualitati, binomi, trinomi, suficienti shooteri dar inca nu o ECHIPA.
    Daca CSM si-a regasit spiritul, dezinvoltura, ' initiativa si suflul care a facut-o campioana, "Masina de baschet" va "sparge nuca".
    Sa fie BASCHET !!!

    cu 6 ani în urmă (02.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!