Stiri

U-BT Cluj și-a aflat posibilii adversari din preliminariile Basketball Champions League

Radu Bărăian

Radu Bărăian
11.07.2017

Campioana României la baschet masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, și-a aflat în cursul zilei de astăzi posibilii adversari din turul 2 preliminar al Basketball Champions League, respectiv adversara din turul 3 dacă va ajunge acolo și desigur posibila grupă din sezonul regulat al competiției continentale. 

Astfel, în turul secund din preliminariile BCL, U-BT Cluj se va duela cu învingătoarea dublei dintre Bosna Sarajevo (Bosnia) și Ludwigsburg (Germania), partidele dintre cele două formații fiind programate pentru 19, respectiv 21 septembrie. Ardelenii vor intra în focurile competiției în 24 septembrie, atunci când va evolua în fieful câștigătoarei dintre Bosna Sarajevo și Ludwigsburg, urmând ca în data de 26 septembrie să fie programată manșa retur de la Cluj-Napoca. 

În cazul în care echipa antrenată de Mihai Silvășan va trece de turul secund preliminar se va duela în turul decisiv pentru calificarea în sezonul regulat cu belgienii de la Basic-Fit Brussels, atunci când meciul tur ar fi la Cluj în 29 septembrie, respectiv returul în Belgia pe 2 octombrie. 

Un eventual succes și în dubla manșă cu cei de la Brussels le-ar asigura campionilor en-titre prezența în faza grupelor din Basketball Champions League, acolo unde ar disputa partide împotriva unor echipe extrem de puternice din Europa: Gaziantep (Turcia), Elan Chalon (Franța), Iberostar Tenerife (Spania), Neptunas Klaipeda (Lituania), Ventspils (Letonia), PAOK Salonic (Grecia), respectiv câștigătoarea preliminariilor dintre BC Llulea, Antwerp Giants, Nizhny Novgorod sau Rosa Radom. 

Dacă U-BT Cluj va fi eliminată din preliminariile Basketball Champions League, indiferent în care tur, atunci va continua aventura europeană în FIBA Europe Cup. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Probabil Ludwigsburg e cea mai tare nuca de aici, belgienii nu ar trebui sa puna mari probleme daca se trece de turul 2 preliminar.

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Ludwisgburg
    Echipa grea cu buget dublu de salarii, dar va fi frumos

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Cam greu sa trecem de Ludwigsburg, sa vedem ce jucatori mai vin la echipa...

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Calificare!
    Ganditi-vă ca nemții se vor deplasa panaa Sarajevo apoi în nici o săptămână vin în România. .. Evident ca sunt ei favoriți dar pe hârtie nu arata așa de bine pana acum!

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Preliminarii
    Din punctul meu de vedere mi se pare destul de greu sa accede în faza grupelor din 2 motive:
    1. Momentan lotul nu este definitivat. Nu se știe nimic despre Dykes, Max și oricum am mai avea nevoie de întăriri. De asemenea, la momentul jocurilor lotul nu va fi omogen.
    2. Preliminarii încep înaintea campionatului nostru iar noi nu vom avea meciuri în picioare, decât probabil ceva amicale.

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Da
    Intr-adevar, cel mai probabil vom juca cu echipa germana, echipa de PlayOff la ei in campionat. Va fi greu, @u66 a mentionat bine motivele si sunt total de acord. Cred ca ar cam fi momentul sa se ia o decizie in ceea ce-l priveste pe Dykes, deja este imediat jumatatea lunii iulie si ar cam trebui sa stim ce si cum, mai ales ca Dykes este un pilon de baza al echipei. Cum se zicea si mai sus, avem nevoie ca echipa sa fie neaparat omogena pentru a incepe bine noul campionat si pentru a emite pretentii in fata nemtilor. Si inca o data, imi sustin ideea pe care am mai expus-o aici: Daca vrem sa facem anul asta o treaba frumoasa in Europa, cred c-ar fi bine sa aducem de pe acum al 7lea strain, mai ales ca Sasha va reveni numa' prin toamna spre sfarsit si pentru a evita posibile accidentari. Sper sa am dreptate si sa vedem inca niste miscari pe la noi...

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Ma bag si eu...
    Oare nemtii sa nu aiba probleme de omogenitate si de lipsa de jocuri? Redevenind serios, e adevarat ca ati prins probabil cel mai dificil adversar. Dar, chiar si daca nu va ramane Dykes, banii si priceperea lui Cristescu vor aduce exact ce trebuie in loc (asa cum s-a descurcat sa-l inlocuiasca pe Moldoveanu; ba a mai luatbsi bani pe el...). Bafta.

    cu 6 ani în urmă (11.07.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Jocuri
      Germanii vor avea deja 2 meciuri

      cu 6 ani în urmă (11.07.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @mda
      Sunt doar doua, care totusi s-ar putea sa conteze sau nu...Daca doriti, veniti la Sibiu la memorialul Tordai, unde se joaca destul de tare...

      cu 6 ani în urmă (11.07.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    nici o sansa
    Nu vreau sa fiu rautacios dar sunt, asa cum am fost si inaintea meciului cu turcii de anul trecut... Nu sunt sanse mari de calificare, poate hai in turul 2 dar foarte greu si pana acolo. In clipa in care l-ai lasat pe Vlad sa plece e clar ca nu sunt intentii prea mari. Speram sa vad macar la Cluj meciuri de Euroliga dar mai avem de asteptat. Pacat...

    cu 6 ani în urmă (12.07.2017)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Realitatea este că în următorii 10,15 ani nu vezi o echipa de la noi în Euroliga.Sunt formații de top care nu au loc acolo.

      cu 6 ani în urmă (12.07.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    2 jucatori ex NBA
    Cu 2 jucatori ce au NBA in CV o sa fie foarte greu. Suntem cei mai buni din curtea scolii dar Ludwisgburg astia is de la alta scoala. Haide U!

    cu 6 ani în urmă (12.07.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Ba nu!
    Eu am incredere in Regina Balului ca va reusi niste rezultate ieșite din comun în sezonul asta de competiție continentală! Am incredere in Silva ca va reusi sa insufle incredere si sa formeze niste caractere acolo! Baschetul Românesc are nevoie de reusitele astea !!!
    Baftă băieții! In Europa ma aveti suporter!

    cu 6 ani în urmă (13.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!