Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj și-a securizat locul al doilea după victoria cu CSM Steaua

Eduard Popa

Eduard Popa
21.03.2018

u bt cluj csm steaua top 6 lnbm

U-BT Cluj a trecut en fanfare de CSM Steaua Eximbank, scor 84-68, într-o partidă restantă din Liga Națională de Baschet Masculin. Astfel, dacă știam deja cele șase echipe din Top 6 LNBM, acum știm și pozițiile finale ale trei dintre combatante.

Drept urmare, CSU Sibiu a câștigat sigur prima fază a sezonului regulat, în timp ce U-BT Cluj-Napoca se va situa cu siguranță pe locul 2 în ligă iar BCM U Pitești va fi cu certitudine pe locul 6.

Singurele locuri care nu sunt încă stabilite sunt 3, 4 și 5, poziții pentru care se luptă CSM CSU Oradea, BC SCM Timișoara și CSM Steaua.

Situația în Top 6 înaintea etapei a 22-a este următoarea:

1. CSU Sibiu - 22 de partide, 18 victorii, 4 înfrângeri

2. U-BT Cluj - 21 de partide, 17 victorii, 4 înfrângeri

3. BC SCM Timișoara – 21 de partide, 15 victorii, 6 înfrângeri

4. CSM CSU Oradea – 21 de partide, 15 victorii, 6 înfrângeri

5. CSM Steaua București – 21 de partide, 14 victorii, 7 înfrângeri

6. BCM U Pitești - 21 de partide, 12 victorii, 9 înfrângeri

În ultima etapă din sezonul regulat, BC SCM Timișoara se va deplasa pe terenul campioanei, pentru duelul cu U-BT Cluj, în timp ce CSM CSU Oradea va juca în deplasare la CSM Steaua București.

Deoarece Timișoara are avantajul meciurilor directe atât cu Oradea, cât și cu Steaua, elevii lui Tudor Costescu pot să cadă în cel mai rău caz pe locul patru. Asta în caz că vor pierde cu U-BT iar bihorenii vor câștigă în capitală.

De partea cealaltă Oradea a câștigat în partida tur cu Steaua, iar singurul mod prin care roș-albaștrii îi mai pot depăși pe bihoreni va fi dacă vor câștiga la o diferență mai mare de 8 puncte. Pe alte cuvinte, CSM Steaua nu mai are nicio șansă la ocuparea locului 3 la sfârșitul primei faze a sezonului regulat din LNBM.

Partida dintre U-BT Cluj și BC SCM Timișoara din etapa a XXII-a a LNBM se va juca vineri, de la ora 17:15 și va fi transmisă pe Digi Sport 4, în timp ce celălalt derby, dintre CSM Steaua și CSM CSU Oradea se joacă sâmbătă, de la ora 20:15 și va fi transmis pe același post de televiziune.

*foto: Valentin Todea/ sport-focus.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!