Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca încheie Memorialul Elemer Tordai cu două victorii

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
21.09.2018

U BT Cluj-Napoca a câștigat și al doilea meci din cadrul Memorialului Elemer Tordai. Deținătoarea Cupei României a reușit să se impună în fața lui Khimik Youzhny cu scorul de 84-73 (25-17, 25-23, 16-21, 18-12) în cel de-al doilea meci jucat în Sala Transilvania din Sibiu.

Echipa antrenată de Mihai Silvașan a dominat prima secvență a partidei și după 20 de minute de joc avea un avans de 10 puncte, scor 50-40. Clujenii au lăsat-o mai moale după pauză și le-au permis ucrainienilor să revină în joc. În ultimul sfert, U BT Cluj-Napoca și-a securizat victoria după un parțial de 18-12.

Jason Washburn a fost cel mai bun jucător al partidei cu 22 de puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Tot cu 22 de puncte a terminat și Kyndall Dykes, lângă care a mai adăugat 4 pase decisive și 2 recuperări. Tony Easley și-a trecut în cont 11 puncte iar Andrei Calnicenco 11. Marinov a contirbuit cu 9 puncte, Torok cu 5, Moldoveanu cu 3 și Mureșan cu 2. Au mai jucat Rasic, Kuti și Teir.

Sydorov a fost vioara întâi pentru Khimik cu 21 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Pavlov l-a secondat cu 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

Vă reamintim că în primul meci de la Memorialul Elemer Tordai, U BT Cluj-Napoca a trecut de BC CSU Sibiu cu scorul de 69-61.

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    U BT
    Astăzi am văzut un joc colectiv al Clujului foarte bun, cum nu am văzut tot anul trecut. Circulație rapidă și precisă, până ce mingea ajungea la omul liber; iar în momentele în care jocul de echipă a scârțâit și ucrainienii s-au apropiat, de fiecare dată a ieșit Dikes la rampă și a rezolvat problema. Mi-a plăcut mult din nou bulgarul, un jucător care caută în permanență să-și pună în valoare coechipierii. Washburn a jucat mai bine azi, dar nici pivoții ucrainieni nu s-au prea omorât să îl apere, deci până la urmă depinde mult și de adversar. Și el și Easley au făcut multe recuperări ofensive și tip in-uri, de aici și punctele lor multe. În continuare nu prea am văzut post up la ei, deși astăzi ar fi avut adversarii potriviți. Easley nu mi-a plăcut nici azi, defensiv are probleme mari, plus că nu mi se pare suficient de puternic pentru a se lupta cu niște pivoți adevărați. Dar până la urmă au fost doar două meciuri, vedem în campionat și Europa. În continuare Mureșan e o vulnerabilitate și nici Kuti nu a făcut azi un meci reușit, așa că prin sfertul 2 nu mai era nici un U23 pe teren. Am impresia că Silva îl baga pe Mureșan pe teren doar să aibă la cine striga... Oricum, mai vedem, dar mie mi-a plăcut mult cum arătați, clar peste anul trecut. Baftă cu Pana.

    cu 5 ani în urmă (21.09.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ..
    E de remarcat aportul foarte slab la 3pct in acest meci. Washburb pare foarte eficient. E o reusita sa dai 22 pct in 19 minute. Pare un transfer reusit.
    KD pare intr-o forma buna.

    Sper ca atat Rasic cat si Kuti sa isi gaseasca ritmul pe care, asa ‘dupa foaie’ se pare ca nu l-au prea avut in astea doua jocuri.

    cu 5 ani în urmă (21.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!