Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj-Napoca încheie anul cu o victorie în fața lui BC Timba Timișoara

David Istrate

David Istrate
30.12.2017

u bt timba

În ultimul meci disputat în acest an, U-BT Cluj-Napoca a reușit să îi învingă pe cei de la Timba Timișoara, scor 97-80 (21-18, 29-22, 23-12, 24-28), într-o partidă din etapa a 13-a, jucată în devans.

U-BT a început partida în formula obișnuită, intrând pe teren cu Giordan Watson, Nandor Kuti, Lasannah Kromah, Zeljko Sakic și Ousmanne Barro, în timp ce tehnicianul oaspeților i-a introdus în meci pe Liviu Rotariu, Robert Medgyesy, Mario Lazăr, Pavle Reljic și Dejan Kovacevic.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Sakic, printr-un lay-up, însă timișorenii au răspuns printr-un coș de 3 puncte. Coșurile lui Watson și Kuti au făcut ca gazdele să preia inițiativa, ajungând la jumătatea primului sfert să conducă la o diferență de 7 puncte. Oaspeții însă nu s-au lăsat și pe finalul sfertului, au marcat de 3 ori prin Mario Lazăr, ajungând la o posesie în spatele campioanei. Sfertul al doilea a fost unul foarte disputat, cele două echipe schimbându-se una pe alta la conducere, aproape la fiecare posesie. Însă, în ultimele trei minute, Sakic a marcat 7 puncte, inclusiv un coș pe sirenă, ducându-și echipa la 10 puncte diferență de Timba Timișoara, scor 50-40.

Repriza a doua a fost dominată total de elevii lui Mihai Silvășan, care și-a permis să îi introduca în teren pe tinerii clubului, Mureșan, Teir și Vida. Deși Kovacevic si Lazăr au avut o zi foarte bună, pe partea ofensivă, gazdele au mărit diferența și la finalul sfertului al treilea conduceau cu 73-52. Ultimul sfert a fost marcat de pasele lui Mureșan pentru slam-dunk-urile lui Kuti, și de coșurile lui Lazăr, Kovacevic și Calnicenco. Oaspeții au reușit să se impună în aceasta ultimă secvență, dar nu a fost de ajuns, și astfel, U-BT Cluj-Napoca a câștigat cu scorul de 97-80.

Pentru gazde, nu mai puțin de 6 jucători au fost în double-digits, remarcându-se Kuti cu 15 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Drungilas cu 14 puncte, 8 recuperări și Mureșan cu 11 puncte și 8 pase decisive. De partea cealaltă, Mario Lazăr, aflat într-o zi de excepție, a marcat 26 de puncte, la care a adăugat 17 recuperări, iar Kovacevic a marcat tot 26 de puncte, cu 80% de la 3 puncte.

Astfel, campioana își consolidează prima poziție, ajungând la 10 victorii în acest sezon, în timp ce Timba Timișoara încasează a 9-a înfrângere, având doar două victorii.

U-BT Cluj-Napoca va juca meciul viitor pe 4 ianuarie, pe terenul celor de la BCM U Pitești, în timp ce, Timba Timișoara va juca acasă, în compania concitadinilor de la BC SCM Timișoara, în aceeași zi.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!