Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U BT Cluj-Napoca învinge Oradea în decisiv și accede în finala LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.05.2017

U BT Cluj-Napoca este a doua finalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2016/2017. Formația lui Mihai Silvășan a câștigat meciul decisiv cu CSM CSU Oradea desfășurat în Sala Sporturilor Horia Demian și ajunge în ultimul act al campionatului după o pauză de 6 ani, acolo unde va da piept cu Steaua CSM EximBank

Presiune jocului și-a pus amprenta pe cele două echipe în start de meci și primele puncte au venit după aproape două minute de joc, Adamovic marca de la distanță. Dykes apoi cu două reușite a alimentat parțialul de 7-0 al gazdelor. Andrei Mandache avea să marcheze primele puncte pentru oaspeți, cu o triplă din zero grade. Reușita internaționalului român nu a descătușat jocul ofensiv al echipei sale, iar Clujul mai marca două coșuri la rând și îl determinau pe Achim să ceară primul time-out al partidei. Oradea a replicat cu un run de 6-0 și venea rândul lui Silvășan să ceară timp de odihnă. Cele două echipe au mers apoi umăr la umăr până la finalul sfertului, iar gazdele conducea după primele 10 minute la o singură lungime, 18-17. Oradea a trecut pentru prima dată în avantaj în start de sfert secund.  Pasalic a marcat două triple, însă Clujul a ținut aproape după două puncte ale lui Kuti și un three-point-play al lui Adamovic. Jocul a rămas echilibrat, cele două formații alternând la conducere după jumătatea sfertului secund. Vlad Moldoveanu marca primul coș aproape de pauză, prin care își ducea echipa la plus 4, 37-33. Clujul a dominat finalul primei jumătăți a jocului și intra la pauză cu 10 puncte avantaj, 44-34.

După revenirea de la cabine, tot Clujul a evoluat mai bine și elevii lui Mihai Silvășan reușeau să mai adauge două posesii avantajului de la pauză. Jucătorii s-au confruntat cu probleme cu faulturi în start de repriză secundă, Pustozvonov acumula 4 greșeli personale, Dykes 3, iar Moldoveanu avea 3 încă de la pauză. Sean Barnette nu s-a simțit foarte bine de la linia de libere și Clujul menținea un avantaj format din două cifre. Franklin și-a găsit tirul de la distanță, iar a doua sa reușită din sfertul trei făcea handicapul orădenilor să se reducă, 57-51. Kariniauskas a răspuns cu un three-point-play. Sfertul trei se încheia cu un slam dunk al lui Țîbârnă, însă Oradea recupera doar un punct față de deficitul de la pauză, 64-55 pentru Cluj înaintea ultimelor 10 minute de joc. Oradea a început perfect secvența decisivă, coș de 3 puncte din partea lui Pasalic. Clujul a răspuns prin Kariniauskas, însă Pasalic a mai lovit odată de la distanță. Barnette, cu a treia triplă în sfert pentru Oradea, strângea scorul la o singură posesia, 66-64. Kuti cu mult sânge rece a marcat și el de la distanță, iar după două atacuri ratate de orădeni, Dykes marca și diferența creștea rapid la plus 7 pentru clujeni.  Au mai urmat două posesii irosite de orădeni, iar Adamovic îi penaliza de la 3 puncte. Denison a oprit seria ratărilor pentru echipa sa cu un coș din 3 secunde. Gazdele s-au dus din aproape la 10 puncte de adversari, însă Kariniauskas a ratat trecerea de această bornă. Franklin cu o triplă își ținea echipa în joc. Orădenii au ratat șansa de a se apropia, iar gazdele păstrau 8 puncte cu mai puțin 90 de secunde rămase de joc. Zeno a relansat partida după o triplă, 3 puncte diferență și 30 de secunde rămase de joc.  Oaspeții au ales să faulteze rapid. Kariniauskas a marcat o singură liberă, însă Zeno pierdea atacul pentru Oradea și Dykes pe contraatac închidea jocul. Scorul final avea să fie 84-78 pentru U BT Cluj-Napoca.

Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 21 de puncte la care a adăugat 4 recuperări și 2 pase decisive. Ousmane Barro a terminat în double-double, 20 de puncte și 10 recuperări. Filip Adamovic a totalizat 16 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări, iar Nandor Kuti a venit de pe bancă cu 12 puncte și 2 recuperări.

Sean Barnette a fost cel mai bun orădean cu 17 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive. Martin Zeno a terminat cu 15 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Will Franklin a contribuit cu 11 puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări, în timp ce Pasalic a înscris 12 puncte venit de pe bancă.

39 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    1. Victorie absolut meritata pentru Cluj, echipa mai puternica mental. Va fi finala meritata de baschetul romanesc, fara ironie. Bravo Cluj. 2. Nu am avut conducator de joc, s-a vazut. 3. Arbitrajul, 10% in plus pro Cluj. Oricum castigau si fara arbitraj si a fost ok per general, zic doar asa. 4. Ce trebe sa faca Cuic sa ia tehnic la banca? 5 meciuri, 0 tehnice, e un caracter care nu face cinste unei astfel de echipe minunate. 5. La anul, daca se doreste titlul, puneti mana si faceti o echipa fara coada lui Achim peste tot. Scouting-ul lui Sere care ne-a adus titlul anul trecut ar trebui repetat. Lucic a stat degeaba si a facut-o prost, Franklin, ma abtin. Bravo Cluj inca o data, succes mult in finala.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea csmbasket:

      Sezonul viitor
      Oradea va arata diferit in sezonul viitor daca se adeveresc zvonurile cum ca ar fi ultimul sezon al lui Achim . Vom vedea dupa finala mica .

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Sa fie primit. Haidem la Sibiu.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca n00b:

      adrian.or
      Mare dreptate ai cu Cuic

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Nu vreau sa supar pe nimeni, doar o opinie.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      well...
      daca tot ne mutam de pe.un thread pe altul ... max out, vlad cu 4 in sfertul 3, dykes la fel ... zeno printesa primeste la orice libere (precum spuneam zeno a aruncat 8 si barnette 11)... seriously ... iar in meciul 4 a aruncat 12 libere singur si clujul 9 ... lasati-o mai.moale cu comentariile astea ca v-au tinut arbitrii in joc ca altfel era blowout azi :)

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Zvonurile la Oradea
      Multe ori sunt vorbe goale...ca in fiecare an :)

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Hai ma
    Las-o in fasole cu arbitrajul , au niște decizii pro oradea maxime

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Chiar nu vreau sa intru in polemica, 3 faulturi cos fluierate absolut ampulea. Repet, Clujul ne batea si fara.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Tehnic
    Cuic a luat tehnic azi, te-ai uitat la alt meci

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      In ce sfert? Ca am mai fost pe la baie.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume:

      Greșeală
      Mda, nu a luat, am greșit, a fost doar amenințat :))

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Adrian.or
      Np, noi sa fim sanatosi. Bafta cu Steaua.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu mid53 :

    Meritat
    Calificare meritata a Clujului. Felicitari ambelor echipe !

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Galeria Oradea
    As remarca pozitiv galeria din Oradea un număr foarte mare care și-au susținut echipa in mod elegant si a care a respectat galeria U. Mulțumim.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Galeria Leilor Rosii
      Asta de azi, de la Cluj, a fost GALERIA....mai avem "galeria" (fanii de victorie) aia care huiduie la orice stranutat al echipei adverse.

      cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Oldtimer
      Da, peste tot sunt suporteri de rezultat. Si la noi. Pana la urma si ei sunt suporteri. Va asteptam la Eurobasket. Avem o serie foarte grea.

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m27 :

    exemplu de urmat
    Intervin foarte rar desi de obicei ciesc cu interes comentariile. Astazi simt nevoia sa intervin si sa spun ca a fost un meci exceptional. A castigat echipa mai buna azi si evident ca sunt bucuros. Dar scopul principal al interventiei de azi este acela de a lauda partea oradeana, jucatori si spectatori. Echipa are meritul de a fi dus aceasta serie pana in meciul 5, de unde resursele nu imi dau seama. Bravo lor! Dar mai mult decat echipa merita laudele publicul oradean care azi, alaturi de cel gazda care a fost asa cum era de astepta, a participat foarte civilizat la crearea unei atmosfere care trebuie sa fie un exemplu de urmat pentru orice disputa sportiva. Respect pentru acesti spectatori care stiu sa respecte momentele in care gazdele isi canta traditionalul imn, care a aplaudat si ovationat un jucator advers, care a stiut, in ciuda supararii provocate de infrangere, sa respecte momentele in care gazdele sarbatoreau victoria. Imi pare rau ca trebuie sa spun asta (am trait in Sibiu si am fost suporter al echipei sibiene, campioana la acea vreme) dar galeria sibiana abia asteapta aceste momente pentru a se face numai ei auziti. Cred ca si oradenii pot aprecia intelegerea de care au dat dovada spectatorii clujeni (probabil abonati) care, desi aveau locuri in zona ocupata de spectatorii oaspeti, au dat dovada de multa intelegere renuntand la acestea, fara a face scandal. Eu unul nu stiu daca as fi fost in stare sa fac asta. Iar asrea sunt doar cateva exemple care au contribuit la starea de civilizatie de azi.
    Singurii care nu s-au ridicat la nivelul meciului au fost, ca de obicei, arbitrii. Nu sunt de acord ca arbitrii trag cu vreuna dintre echipe. asta se intampla evident pe vremea Asosoftului. Acum doar fac atat cat pot. Nu cred ca vreuna dintre echipe a fost avantajata. Avantajul arbitrajului si l-au creat oradenii singuri prin simplul fapt ca au stiut sa se apere mai bine pe stilul de arbitraj. Brigada de azi, spre deosebire de cele din meciurile precedente, a cam fluierat tot. Iar U tocmai azi s-a aparat mai agresiv. Iar asta i-a costat. Pustuzvonov a iesit cu 5 greseli fara sa apuce sa arunce la cos. Iar momentul in care nu mai stiau cine repune a fost pur si simplu penibil. Bine macar ca arbitrajul nu a influentat rezultatul final. Consider ca victoria este meritata. Felicitari inca o data tuturor oradenilor.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe m27 :

    exemplu de urmat
    ma refeream la repunerea dupa acel 1 la 1 discutat aprins de ambele parti

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca m.sandor:

      1 1
      ACEL 1 LA 1 era clar a clujenilor.cu 2 faze inainte a avut orada posesia cand un jucator de la oradea tina mingea pe parchet si careva de la noi a sarit peste el si s a dictat 1 la 1.

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Atmosfera
    Mai rar vezi asemenea atmosfera in Romania....felicitari ambelor galerii....

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca stef :

    Felicitări
    orădenilor și clujenilor, atât echipe cât și public. Acest meci și atmosfera creată de cele două galerii a fost cea mai grozavă propagandă a ceea ce înseamnă baschetul și a arătat care este nivelul de civilizație a participanților atunci când aceștia iubesc și respectă acest sport. Fiecare moment a fost deosebit, de la început până la sfârșit. Dupâ acest spectacol extraordinar nu vreau să scriu nimic despre arbitraj. Revenind la „U”, pe lângă prestațiile „consacraților” doresc să subliniez prestațiile a doi tineri cu mare potențial, Kuti și Vaydas, care au fost elemente care au făcut diferența. Totodată îi mulțumesc încă odată lui Rasic pentru tot ce a făcut până acum, dar și pentru atitudinea din această seară. Pentru Silva - bravo!

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe faranume :

    Dykes
    L-aș mai felicita pe Dykes în mod special. Mi s-a părut că a fost cel mai dedicat jucător în seria asta și a încercat să compenseze și pentru restul din echipă , și au fost câțiva.

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe matusalemic :

    Spectacol si sport adevarat
    2 galerii frumoase. Modul in care spectatorii oradeni s-au prezentat azi la Cluj a fost impresionant din toate punctele de vedere. Asta inseamna normalitate, dar pentru ca nu avem parte constant de ea, ne bucuram ca de o exceptie...meciul frumos, disputat, deschis oricarui rezultat. Cred ca asa a fost sa fie, ca publicul clujean sa se bucure de calificarea in finala chair acasa, meciul de azi va apropia fanii mai mult de echipa...cateodata, ne grabim sa acuzam antrenorii, conducatorii. Achim era criticat cupa meciurile din Cluj, apoi ridicat in slavi, acum din nou criticat. "Silva l-a facut pe Achim". Achim l-a facut pe Silvia". Sarim foarte repede de la critica la adulatie, dar cine a stiut sa aprecieze corect seria Cluj-Oradea in acest sezon a avut clar de castigat. Bafta sa avem in tot de construim...

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj Oradea
    Victorie anticipata de mine. Oradea cu niște carente mari de efectiv (lipsa conducător de joc decent și lipsa forței în "caciula") nu cred ca putea face mai mult în fata unei echipe cu individualități de excepție peste tot. Frumoasa atmosfera în sala, felicitări tuturor!

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Atmosfera
    Cluj-Napoca capitala baschetului romanesc !

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Tu de unde ai ajuns la concluzia asta? Până la a fi o ,,capitală" în ceva ar fi trebuit să aveti niste titluri la feminin, masculin, juniori eventual, să dominati ani la rând acest sport. Scuză-mă, dar când văd asemenea inepții mi-e greu să mă abtin.Probabil este euforia calificării în finala după... câti ani? Raspunsul îti va demonstra că nu ai dreptate. Totusi, felicitări U!

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • BC CSU Sibiu csv:

      "Capitala atmosferei"
      ...cam asa reiese. Categoric momentan asa e :))! "Titlul" asta, dupa ce au stat in picioare un meci intr-un sezon. Daa, au si Primar General, cica unu pe medicamente,..... Iar sef de atmosfera e cel de si-a dat pantalonii jos pe la F8.
      Da, FELICITARI , sunt premize ca va putea fi capitala baschetului romanesc in urmatorul an sau chiar ani. Ramane de vazut.

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @ajax
      Ieri, asa a fost. Ai ceva impotriva?
      Desi este un pic hazardata afirmatia lui sandu79, totusi ma intreb de cata vreme urmaresti tu baschetul romanesc sa faci asemenea afirmatii? Numai luand in considerare ultimii 17 ani, stii ca echipele de juniori si la fete si baieti ale Clujului au ani in care au fost pe primele 3 locuri in campionatul national la 80% din categoriile de varsta? Stii ca fetele la senioare au 14 titluri si nu obtinute asa ca Asesoft? Ai auzit de Ghita Muresn? De trofeele echipei masculine? Despre ce scrii tu aici?

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @sandu79
      In privinta capitalei baschetului, Clujul va fi asa cum scrii, dupa Europenele din vara. Dar ... te-ai gandit ce va fi daca termina Boc extinderea salii polivalente "la timp" asa cum termina podul Traian sau alte investitii care-s lasate pe mana lui?

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Felicitari ambelor echipe pentru spectacolul baschetbalistic oferit si lui "U" pentru victoria meritata.

    De asemenea, felicitari sincere suporterilor oradeni care au facut deplasarea la Cluj. Nu stiu cand si unde vom mai avea ocazia sa vedem asa aplaudat un jucator advers care totusi le-a "rapit" un trofeu. De asemenea, la finalul meciului am auzit o frantura de conversatie intre suporteri in timp ce paraseau sala: "Anul trecut pe vremea asta ne bucuram noi. Acum se bucura ei. Asta este, am facut tot ce am putut dar ei au fost mai buni." Aceasta cred ca este concluzia nu numai a acestei serii ci si a efortului depus in tot restul campionatului de cele doua echipe.

    Am vazut un meci facut, clar si indubitabil, de o echipa. Am trait intens cele vazute in sala si la berile rehidratante de dupa (motiv pentru care comentez la aceasta ora), in discutia cu niste prieteni mai avizati decat mine, intrebarea a fost: pe cine nominalizam clar pentru aceasta victorie fara sa avem vreo statistica oficiala in fata ci doar impresiile la cald? Si am cazut de acord ca nu ar trebui sa incercam sa facem deloc acest lucru pentru ca nu au fost vedete (ca sa spunem ca in cazul altor meciuri, azi ne-a dus in spate/castigat meciul x sau y), ci jucatori ai unei echipe. "Shoterul" Puzstozvonov cu 0 puncte a facut (mai ales in primele 10 minute) un joc defensiv extraordinar si diferenta obtinuta cu acea ocazie, la inceputul meciului a si ramas, in final. Ofensivul Dykes a reusit si un joc defensiv mult mai bun fata de tot ce am vazut in acest sens in restul sezonului. Kuty a fost una dintre surprize (pentru toti), inclusiv pentru adversari. Dupa niste ezitari, a urmat dunk-ul care i-a adus increderea necesara mai ales ca a devenit om de baza in conditiile eliminarii lui Max. Lituanianul e inca tanar, mai poate sa creasca dar are de unde. Barro si-a facut treaba foarte bine, ceilalti au meciurile cu Steaua in care sa arate mai mult.

    Meciurile seriei au aratat ca niste meciuri de finala.

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Felicitari
    Clujul a fost mai bun in meciul decisiv si s-a calificat pe merit. Cei doi jucatori tineri (Kariniauskas si Kuti) care au jucat sub o presiune foarte mare au facut fata cu brio. In acelasi timp, noi am facut prea multe greseli (17 TO), si - din pacate - unii dintre jucatorii de baza au avut o prestatie sub asteptari in acest meci, dar nu-i voi nominaliza pentru ca tot aceiasi jucatori cu multe alte ocazii ne-au adus victorii sau (unii dintre ei) chiar titlul de campioana anul trecut. Ceea ce ma bucura este ca in aceasta serie de 5 meciuri am avut atitudinea potrivita si - cu mici exceptii - am jucat bine.

    In ceea ce priveste atmosfera din tribune, ea intr-adevar a fost frumoasa, dar pe langa acest aspect as dori sa remarc si "normalizarea" comment-urilor de pe acest forum: mai putina aroganta si mai mult bun-simt.

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    Ajax
    Finaliști la fete și băieți, eurobaschet la Cluj,cea mai mare și frumoasa sala din tara, cel mai mare nr de spectatori la meciurile de baschet din Romania, vreo 14 titluri la fete de campioana si speram al 5-lea la baieti ! Ce sa iti mai spun?

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @sandu79
      Jur ca nu te-am citit (o dovedeste momentul postarii), dar am raspuns cam acelasi lucru lui ajax. :)

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea antiadrian.or :

    Capitale
    Bucurestiul are 45 de titluri de campioana la masculin si 28 la feminin. Ploiestiul are in vitrina o cupa europeana. Totusi sa fim ponderati.cu mutatul capitalelor dupa cate un meci sau sezon. Felicitari echipelor din cluj. Felicitari ubt pentru victoria de aseara. Meritati sa fiti in finala. Ps Multumim pentru "mumu" luat in repetate randuri de frumosii suporteri oradeni de la unul din liderii galeriei voastre

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Mumulăul ăla
      cred ca e din alt film, de la "sportu' cu balonu' rotund" si a venit sa vada cum se joaca cu "mingiia" dar a ramas "cuplat" de la meciul cu Dinamo cand el & Comp. au reusit sa-si faca echipa si orasul de toata jena.
      Din pacate invazia de mumulai strica. Incercati, totusi, sa nu ii bagati in seama (ei pentru asta vin,, de fapt) si vor dispare asa cum au aparut

      cu 6 ani în urmă (15.05.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    U Cluj.
    Sa vedem ce va face ín meciurile Europene. Ín Euro Cup prea mare brinza nu a avut.Din pacate.

    cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Ce te mai roade invidia
      Cred ca esti din catgoria suporter de rezultat al CSM-ului. Cei care s-au exprimat de la oradea si au fost la meci au recunoscut ca U a fost echipa mai buna! Hai sicstir....

      cu 6 ani în urmă (14.05.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sandu79 :

    "U"
    "U" e o stare de spirit, nu o formalitate administrativa!"

    cu 6 ani în urmă (16.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!